EXCLUSIV: Se pregătește monografia echipei de fotbal „Universitatea Craiova”, la inițiativa finanțatorului Cosmin Crețan

Anul acesta se împlinesc șapte decenii de la înființarea echipei de fotbal Universitatea Craiova, în 1948, ca urmare a demersurilor întreprinse de un grup de cadre didactice și studenți craioveni. Actul de naștere al instituției de învățământ superior fusese emis cu un an înainte, în 1947, și poartă semnătura regelui Mihai I al României.

La inițiativa domnului Cosmin Crețan, un finanțator de seamă al clubului de fotbal și manager general la firmele Eurogenetic și AD Gas, evenimentul aniversar va fi marcat și prin publicarea unei lucrări reprezentative, care să oglindească tumultoasa și prestigioasa evoluție a Universității Craiova.

Elaborarea cărții se va face sub coordonarea domnului prof. univ. dr. Dumitru Otovescu, care ne-a dăruit recent alte două lucrări monografice de excepție: Monografia Universității din Craiova și Orașul Craiova. Monografie, aceasta din urmă fiind lansată în data de 28 februarie la târgul de carte Gaudeamus, care a avut loc la Teatrul Național Marin Sorescu din Craiova.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *