Alegeri Marea Britanie: Conservatorii câștigă, dar nu mai au majoritate absolută în Parlament. Premierul Theresa May a anunțat că va forma un nou guvern

Partidul Conservator Britanic a câștigat alegerile legislative anticipate desfășurate joi, informează Agerpres, dar numărul de mandate nu-i asigură majoritatea absolută, precizează sursa citată.
Premierul conservator britanic Theresa May a anunțat vineri că va forma un nou guvern în urma alegerilor anticipate, promițând că acest executiv va asigura stabilitate și va negocia cu Uniunea Europeană cu obiectivul de a obține un acord de succes privind Brexitul, relatează agenția Reuters.
Președintele Partidului Laburist, Jeremy Corbin, i-a cerut demisia actualului prim-ministru.
De cealaltă parte, Theresa May nu pare să dorească să demisioneze, precizează BBC, actualul premier arătând că „Acum mai mult decât oricând, țara are nevoie de stabilitate”.
Alegerile anticipate au fost convocate tocmai de Theresa May, în ideea de a primi un vot de încredere în negocierile cu Uniunea Europeană pentru Brexit. Rămâne de văzut ce impact va avea acest rezultat asupra discuțiilor privind ieșirea Marii Britanii din UE.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *