Alexandrescu: Așteptăm propunerea de nume pentru noul ministru al Culturii

„Așteptăm propunerea de nume pentru nou ministru al Culturii. Eu cred că am făcut tot ce puteam să fac mai bine la Ministerul Culturii, însă în acest moment, în care cred că reforma este periclitată, aș dori să rămân mai departe la Ministerul Culturii ca o garanție că această reformă va continua”, a declarat Alexandrescu la Digi24.

Prim-ministrul Dacian Cioloș a anunțat sâmbătă că, în cursul zilei de marți, va trimite președintelui Klaus Iohannis revocarea din funcție a lui Vlad Alexandrescu și nominalizarea noului ministru al Culturii, după ce în aceeași zi a apărut în presă o scrisoare a ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu, adresată Grupului pentru Dialog Social, în care susținea că asupra lui au fost exercitate acțiuni directe de intimidare, chiar din partea unui coleg din Guvern, după ce a deranjat grupuri de interese foarte variate.

„Legat de ultimele discuții în jurul demisiei ministrului Culturii: e păcat că domnul Alexandrescu a ales să termine în acest fel. E alegerea dumnealui. Iar dacă domnul Alexandrescu are ceva de spus, să o facă. Mă întreb de ce nu a făcut-o până acum și de ce nu mi-a comunicat mie sau în guvern situațiile cu care susține că s-a confruntat. Viața merge înainte. Reformele vor continua și în cultură și în alte domenii. Doresc tuturor să găsească înțelepciunea de a respecta Sărbătorile de Paști. Marți voi trimite domnului președinte revocarea din funcție a dlui Alexandrescu și nominalizarea noului ministru. Căruia îi voi cere să continue reformele. În mod transparent și onest. Dar nimeni nu are proprietatea absolută a reformelor. Nici măcar eu. Fiecare însă cred că trebuie să facem ceea ce ne dictează conștiința”, a scris premierul, sâmbătă seara, pe pagina sa de Facebook.

AGERPRES

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *