Asfalt de milioane de euro pe străzile din Craiova

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, a solicitat constructorului Delta ACM să finalizeze lucrarea de pe Bulevardul Nicolae Romanescu într-o lună de zile, finanțarea fiind făcută pe acordul cadru semnat între municipalitate și societatea constructoare.

“Pe bulevardul Nicolae Romanescu am intrat cu asfaltarea începând de săptămâna trecută, estimăm ca maxim într-o lună de zile să putem să finalizăm acest bulevard care rămăsese singura poartă de intrare a orașului care rămăsese neatacată cu asfalt nou. Nu va fi doar Bulevardul Nicolae Romanescu, vor fi făcute inclusiv ieșirile către Bechet și Calafat. Nu dispare partea de spațiu verde de pe mijlocul drumului pentru că acolo sunt foarte multe conducte care trec și asta ar fi însemnat un proiect nou. Se asfaltează zona respectivă iar partea de trotuare va rămâne tot cu dale așa cum era și până acum dar vor fi refăcute aproape în integralitate trotuarele pentru că la ora actuală s-au lăsat, au mai ieșit din dale, arată foarte urât. În rest, se schimbă toate bordurile pe acest bulevard. Vrem, de asemenea, să lucrăm la zona de spații verzi, o să arate foarte frumos, o să plantăm niște copăcei, niște plante, cu atât mai mult cu cât vrem să inaugurăm luna viitoare și Parcul Nicolae Romanescu și va trebui să arate foarte bine întreaga zonă”, a declarat primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

Lucrări în toate cartierele

Termen de finalizare au și lucrările din cartierul Craiovița Nouă unde se lucrează încă de anul trecut. “Vrem să închidem cu totul cartierul Craiovița Nouă. Undeva într-o lună de zile ar trebui să fie finalizată în totalitate această lucrare. Acum suntem pe zona Elena Farago, se lucrează pe strada Împăratul Traian, deja o bandă este asfaltată, mai lucrăm în Valea Roșie și Rovine pe care vrem, la fel, într-o lună de zile să le închidem în totalitate cu asfalt, astfel încât în luna iunie să putem raporta mai multe cartiere din municipiul Craiova închise în integralitate cu asfalt.

Este vorba de Lăpuș, Rovine, Craiovița Nouă și de Valea Roșie. Vom lucra până la sfârșitul anului și în cartierele Cornițoiu, Brazda lui Novac și 1 Mai care, de asemenea, vor fi finalizate până la sfârșitul anului. Desigur, sunt lucrări de asfaltări și în multe alte cartiere, inclusiv în zonele de periferie unde Compania de Apă vine și ne spune că lucrările deja finalizate prin introducerea utilităților, noi intrăm cu asfalt. Iar o zonă unde se lucrează este Potelu, ne vom extinde și pe alei după ce se va termina. Pe Aleea I Potelu Compania de Apă a mai avut o defecțiune. Zilele acestea au fost mai multe persoane care ne-au întrebat ce se întâmplă.

A fost o defecțiune la rețeaua de apă și în momentul în care ieșim de pe Potelu vom intra și pe alei, astfel încât întreaga zonă să arate bine”, a mai spus Lia Olguța Vasilescu. Echipele Delta se află și pe strada Bucovăț, unde a existat o întrerupere a lucrărilor pentru intervenția altor companii. “Se lucrează pe strada Bucovăț, este aproape de finalizare. S-a dat o sistare de lucrări pentru că mai erau alte companii care trebuiau să intre în zonă. S-a decongestionat foarte mult traficul în acea zonă pentru că după ce s-a putut circula în condiții foarte bune pe strada Bucovăț și chiar pe Drumul Jiului, traficul rutier deja a început să fie foarte fluent”, a mai spus Olguța Vasilescu.

sursa: lupamea.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *