Avertismentul ONU: Lumea se află în cea mai mare criză umanitară de după 1945

Omenirea se confruntă în prezent cu cea mai gravă criză umanitară din 1945 încoace, în condiţiile în care 20 de milioane de persoane trăiesc sub ameninţarea foametei, avertizează ONU

Soluţia ar fi „un efort global şi coordonat”, a transmis responsabilul pentru probleme umanitare, Stephen O’Brian, arătând şi că este nevoie de sporirea fondurilor pentru ţările lumii a treia, în aşa fel încât oamenii să nu moară de foame, scrie Gândul.info.

„Suntem într-un moment critic al istoriei. Ne confruntăm cu cea mai mare criză umanitară de la construirea Naţiunilor Unite”, a avertizat O’Brien.
Din luna februarie, ONU a atras atenţia că 20 de milioane de oamei din patru ţări – Yemen, Somalia, Sudanul de Sud şi Nigeria – se luptă cu foametea sau s-ar putea afla într-o asemenea situaţie în următoarea jumătate de an, notează și Știrile TVR.
Soluţia ar fi „un efort global colectiv şi coordonat” şi fonduri suplimentare alocate rapid statelor aflate în criză, pentru ca oamenii să nu moară de foame, spune oficialul ONU. Acesta a transmis că a informat Consiliul de Securitate asupra recentelor sale vizite în Yemen, Sudanul de Sud şi Somalia pentru a evalua situaţia umanitară.
O’Brien a precizat şi că e nevoie de un aflx imediat de fonduri pentru cei aflaţi în nevoie în cele trei ţări şi nord-estul Nigeriei: „Avem nevoie de 4.400 milioane de dolari pentru iulie şi acesta este un cost detaliat, nu o sumă care ar putea fi negociată “, a declarat acesta.
Autor: Laurentiu.S

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *