Avertismentul lui Putin pentru Donald Trump

Diplomația rusă a reacționat, duminică, după ce președintele american Donald Trump i-a avertizat pe cei care îl susțin pe liderul sirian Bashar al-Assad că „vor plăti scump”, ca urmare a atacului cu presupuse arme chimice din Ghouta de Est.

„Scopul acestor false speculații, care nu sunt susținute de niciun fapt, este acela de a-i acoperi pe teroriști, cât și opoziția radicală care se opune oricărei înțelegeri politice. În același timp, încearcă să justifice o potențială acțiune militară venită din exterior”, a precizat ministerul de Externe al Rusiei citat de TASS.

Totodată, diplomația rusă avertizează că „o intervenţie militară pentru pretexte inventate şi fabricate în Siria, unde se află soldaţi ruşi la cererea guvernului sirian legitim, este total inacceptabilă şi poate avea cele mai grave consecinţe.”

La rândul său, Ministerul rus al Apărării a respins informațiile privind folosirea de arme chimice în orașul Douma din Ghout de Est.

„Respingem în mod ferm informațiile și confirmăm disponibilitatea după ce Douma va fi eliberată de militanți să trimitem specialiști ruși în radiații, protecție chimică și biologică, pentru a strânge informații care să confirme că acuzațiile sunt fabricate”, a spus generalul Yuri Yevtushenko, citat de TASS.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *