Avram Iancu aleargă la Polul Nord pentru „România dodoloață”

Astăzi, 7 februarie 2018, a avut loc dezvelirea plăcii Bazinului de înot din Petroșani, care poartă numele sportivului Avram Marius Iancu.
După ceremonia la care au fost prezenți, alături de sportiv, primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob-Ridzi și președintele Sindicatului Administrației Publice „Forța Legii”, Ringo Dămureanu, a avut loc o conferință de presă în cadrul căreia sportivul Avram Iancu și-a anunțat participarea la Ultramaratonul de la Cercul Polar de Nord.
Startul în cursa de 567 de kilometri, care se va desfășura pe o perioadă de 8 zile, va avea loc pe 9 martie. Avram Iancu și-a început antrenamentele încă din data de 1 noiembrie 2017 și va definitiva pregătirea în următoarele săptămâni.
„Am un program strict de antrenamente pe care le desfășor la peste 2000 de metri altitudine, în Munții Parâng. Mă simt pregătit și vreau să dau totul în cursă, iar în acest an în care sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire, vreau și eu să îmi aduc contribuția și să reprezint țara la nivel internațional”, a afirmat Avram Iancu.
Primarul municipiului Petroșani l-a încurajat și l-a felicitat pentru și eforturile pe care le-a depus și le depune, nu doar pe plan sportiv, ci și pe plan social.
Menționăm că sportivul Avram Iancu este membru de onoare al Sindicatului Administrației Publice „Forța Legii”, organizație reprezentativă la nivel național, care îl susține în demersurile sportive și pe latura socio-umană, sportivul fiind invitatul „Forța Legii” la promovarea valorilor în școli, încă din anul 2017.
Având în vedere gradul de dificultate extrem de ridicat al celui mai greu maraton din lume, Avram Iancu își dorește să termine cursa și să se întoarcă acasă viu și sănătos:
„Îmi doresc să nu mor în această cursă, să gestionez cât mai bine pauzele și să termin acest maraton pe care îl dedic românilor și României”, a mai spus Avram Iancu.
Vă vom ține la curent cu toate noutățile care vor apărea până când sportivul va pleca la Cercul Polar de Nord, urmând ca pe întreaga perioadă a cursei să vă oferim up-date în timp real asupra parcursului sportivului român.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *