Banca Mondială și România semnează un acord pentru a reduce abandonul școlar și a crește numărul înscrierilor la facultate

ROSE, cel mai mare proiect privind învățământul sprijinit de către Banca Mondială în Europa și Asia Centrală, are drept obiectiv sporirea șanselor studenților de a finaliza cu succes ciclul învățământului terțiar. Proiectul va fi implementat de către Ministerul Educației și Cercetării Științifice în următorii șapte ani. Împrumutul a fost aprobat de către Consiliul Director al Băncii Mondiale la data de 16 martie 2015.

‘Este o onoare pentru mine să mă aflu astăzi aici și să semnez acest acord în numele Băncii Mondiale’, a declarat Laura Tuck, Vicepreședinta ECA  a Băncii Mondiale. ‘Evenimentul de astăzi reprezintă o dovadă a performanței României și a dialogului excelent dintre Guvern și Banca Mondială, și recunoaște importanța educației de calitate pentru toți românii. Forța de muncă bine calificată și mai productivă este un element critic pentru a susține creșterea economică în viitor’, a adăugat oficialul Băncii Mondiale.

Deși gradul de înscriere în sistemul de învățământ secundar din România este ridicat, tranziția la sistemul terțiar este afectată de gradul mare de abandon și de performanțele slabe la examenul de bacalaureat. Proiectul ROSE este destinat să ajute Guvernul României, administrația instituțiilor de învățământ, profesorii și studenții să gestioneze aceste probleme. Obiectivul ROSE este de a majora gradul de promovare a învățământului terțiar, orientându-se către școlile și grupurile de studenți care au cel mai ridicat risc de eșec.

sursa: AGERPRES

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *