Bistrița-Năsăud: Sărbătoare în satul lui George Coșbuc, la 150 ani de la nașterea poetului

Slujba a fost oficiată de un sobor de 55 preoți, în frunte cu mitropolitul Clujului, Andrei, și episcopul Europei de Nord, Macarie, iar la eveniment au fost prezenți, din rândul oficialităților locale, prefectul județului Bistrița-Năsăud, Ovidiu Frenț, și președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan.

În curtea acestei biserici își dorm somnul de veci părinții poetului George Coșbuc, preotul Sebastian și soția Maria, dar și străbunicul acestuia.

La finalul slujbei, primarul comunei Coșbuc, Ioan Pavelea, a anunțat că mitropolitului Clujului i-a fost conferit titlul de cetățean de onoare al localității, cu ocazia împlinirii a 150 ani de la nașterea „poetului țărănimii”.

Manifestările au continuat cu inaugurarea bibliotecii comunale, ce poartă numele lui George Coșbuc, și cu o vizită la casa memorială a poetului, acolo unde pot fi regăsite manuscrise și obiecte care au aparținut familiei acestuia.
Odată cu evenimentele de marți s-au încheiat cele șase zile de manifestări culturale organizate cu prilejul acestei aniversări de către Biblioteca Județeană „George Coșbuc”, Centrul Județean pentru Cultură și Complexul Muzeal.

George Coșbuc s-a născut la data de 20 septembrie 1866 în satul Hordou din Bistrița-Năsăud, care astăzi îi poartă numele.

AGERPRES

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *