EDITORIAL: Campania electorală – vremuri tulburi, mult populism, fără proiecte de ţară şi probabil cu multă sare pe rană de la DNA

A început campania electorală! Partidele ne cheamă pe noi, umilii cetăţeni, să alegem dintre candidaţii lor pe senatorii şi deputaţii care vor face legea în ţară pentru următorii patru ani. Altfel spus, prin votul nostru ne mandatăm libertatea şi dreptul de a face legile ţării către membri viitorului Parlament.

A început o campanie electorală care se desfăşoară în vremuri tulburi. În SUA a fost declarat câştigător omul antisistem, domnul Trump. Sistemul nu acceptă că a fost învins şi pune la cale tot felul de provocări: proteste de stradă, presiuni mediatice şi nu numai, asupra marilor electori, blocaje administrative, manipulări pe la bursă etc., în speranţa că se va reuşi sfidarea votului cetăţenilor americani şi impunerea doamnei Clinton ca preşedinte al SUA.

În spaţiul european, se agravează criza structurală şi de sistem a Uniunii Europene, incapabilă să gestioneze problemele politice şi mai ales, economice cu care se confruntă statele membre. Politrucii europeni sunt mai mult preocupaţi de recuperarea Marii Britanii la spaţiul U.E., după acelaşi model de reacţie ipocrită practicat în SUA: ignorarea votului cetăţenilor, manipularea sistemului legislativ, presiuni mediatice şi economice etc.

Între timp, Federaţia Rusă este în plină ofensivă pe frontul de est al Europei. În teritoriile româneşti numite vremelnic Republica Moldova şi în ţara vecină Bulgaria, au câştigat alegerile prezidenţiale doi filo-ruşi, politicieni bănuiţi a fi în solda Moscovei, iar în Ungaria, conducerea politică este vădit pro-Rusia şi se opune vehement politicilor U.E. privind imigranţii. România este izolată politic, economic şi militar, devine o enclavă-colonie a SUA, însă până şi acest statut este discutabil după victoria lui Trump.

În aceste vremuri tulburi, partidele româneşti implicate în campania electorală pentru alegerile parlamentare se dovedesc a fi incapabile să ofere o viziune corectă, pragmatică şi naţională asupra viitorului României. Oferta candidaţilor este infestată de populism, cetăţenii fiind priviţi ca nişte plebei semi-cretini care gândesc doar cu burta şi pot fi lesne cumpăraţi cu pâine şi circ. Se promit de-a valma măriri de salarii, facilităţi fiscale, locuri de muncă etc., fără o minimă analiză financiară, fără o argumentaţie realistă care să convingă că acest rai pământesc promis de partide va fi posibil.

În oferta partidelor nu poţi afla un proiect de ţară realist, de bun simţ, fără fantezii şi aberaţii, asumat cu seriozitate de oameni care să inspire seriozitate. Nu poţi discuta despre supremaţia legii, când eşti anchetat de DNA sau ai fost condamnat pentru fapte penale. Nu poţi vorbi despre prosperitatea naţiunii, când partidul tău a fost de mai multe ori la guvernare, în cele peste două decenii de democraţie post-decembristă, şi a furat, a jefuit, a trădat interesele acestei naţiuni. Nu poţi avea un discurs sincer despre interesele României, când partidul tău este o făcătură confecţionată în „laboratoare de inginerie socială” manipulate de forţe străine care au interese absolut contrare celor ale ţării.

A început o campanie electorală care deocamdată, se anunţă mediocră, penibilă şi plină de scandal. Probabil că haznaua va fi agitată şi de intervenţiile DNA, marele arbitru electoral al ultimilor ani, care conform tradiţiei cu care ne-a obişnuit – nu ştim dacă tradiţia asta e bună sau rea pentru democraţie, probabil că nu e – va arunca pe piaţă alte câteva dosare penale ale unor iluştri politruci candidaţi pentru viitorul Parlament.

Românii culeg ceea ce au semănat în anii de după Decembrie 1989. Au acceptat apariţia şi formarea unor clanuri politice mafiote, cu rădăcinile în eşaloanele 2 şi 3 ale PCR şi Securităţii. Au acceptat ca aceste clanuri să se regenereze şi să se perpetueze prin oameni tineri infestaţi de mentalitatea de politruc, oameni tineri care acum vin şi ne cer să-i votăm. Românii au acceptat ipostura, parvenitismul, incompetenţa, hoţia, jaful, mulţumindu-se cu câteva resturi căzute de la masa celor bogaţi. Au acceptat ca viaţa lor să fie condusă nu de ei înşişi, aşa cum este firesc pentru o fiinţă umană liberă şi demnă, ci de politruci.

Am acceptat să fim semi-sclavi în propria țară şi acum plătim această laşitate istorică prin compromiterea prezentului nostru şi trădarea viitorului copiilor noştri…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *