Casa Regală: Evoluția stării de sănătate a regelui Mihai – în relativă stabilitate

Potrivit sursei citate, starea regelui este, în prezent, staționară, medicii fiind de părere că ”evoluția prezintă relativă stabilitate”.

„Regina Ana se află în reședința privată din Elveția și a fost informată de Custodele Coroanei despre spitalizarea regelui Mihai. Regina este într-o stare de sănătate stabilă și urmează un tratament obișnuit vârstei Majestății Sale. Margareta, Custodele Coroanei, și principele Radu văd în fiecare zi pe Majestățile Lor și rămân în continuare în Elveția, alături de rege și regină. Principesele României, fiicele Majestăților Lor, vor programa în zilele care urmează deplasări în Elveția pentru a-și vedea părinții. Ele sunt zilnic în legătură cu familia și urmăresc, cu tristețe și cu speranță, evoluția stării de sănătate a tatălui lor”, precizează comunicatul.

Custodele Coroanei mulțumește tuturor celor care au avut generozitatea de a trimite mesaje de încurajare regelui Mihai și reginei Ana.

”Familia Regală este mișcată de profunzimea simțămintelor oamenilor față de rege și Coroană, precum și de decența și respectul cu care mass-media a reflectat tristul și îngrijorătorul eveniment”, se arată în comunicatul citat.

Consiliul Regal a luat notă de starea de sănătate a regelui Mihai I, care a fost supus recent unei operații chirurgicale, suveranul afirmând, într-un mesaj transmis miercuri, că este sigur că fiica sa „Margareta, Custodele Coroanei, va găsi înțelepciunea și forța” de a-l reprezenta și de a duce la îndeplinire toate acțiunile sale publice.

„În ultimele săptămâni, am primit vestea unui serios diagnostic medical. Această situație vine în anul în care Familia și Țara sărbătoresc 150 de ani de la fondarea Dinastiei și a Statului Român modern. Sunt sigur că fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va găsi înțelepciunea și forța de a mă reprezenta și de a duce la îndeplinire toate acțiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal să-și continue menirea și să prezinte sfatul său Custodelui Coroanei”, a transmis regele Mihai I.

Potrivit Biroului de presă al regelui Mihai I, diagnosticele puse de echipa medicală regelui Mihai sunt carcinom epidermoid metastazant și leucemie cronică.

AGERPRES

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *