Câştigătorul autostrăzii Craiova-Piteşti va fi anunţat într-o lună

„La autostrada Craiova-Piteşti a trebuit să întârziem cu procedura până se aprobă Masterplanul de transport şi acum o să primim ultimele observaţii. Domnul ministru Ioan Rus m-a asigurat că, în maximum o lună, primim de la Comisia Europeană şi acordul final şi, atunci, putem să anunţăm şi câştigătorul. Avem mai multe companii care au participat, ele au fost evaluate, dar trebuie să fie în cadrul Masterplanului”, a declarat premierul Victor Ponta.

Autostrada va avea o lungime de 115 kilometri, dintre care 72 de kilometri vor traversa judeţul Olt. Legătura cu Autostrada Bucureşti-Piteşti se face în dreptul localităţii Catanele, ocoleşte prin sud comunele Bradu şi Albota, din Argeş, apoi Coloneşti-Olt, traversează DN65 în apropiere de comuna Jitaru, continuă în paralel cu Drumul European 574 şi ocoleşte Slatina prin sud-est. Ajunge în sudul municipiului, trece peste râul Olt, prin oraşul Piatra-Olt, comuna Găneasa, şi merge spre Craiova ocolind Balşul prin sud. Investiţia, care va fi realizată în parteneriat public privat, se ridică la 870 de milioane de euro. Viteza medie cu care se va putea circula pe acest tronson va fi de 110 km/h.

Alte autostrăzi care urmează să fie construite, potrivit Master Planului, se numără autostrada Sibiu-Făgăraş-Braşov, Sibiu-Piteşti, Bacău-Paşcani, Târgu Neamţ-Iaşi-Ungheni şi Târgu Mureş-Târgu Neamţ. Proiectul mai include şi o autostradă în jurul Capitalei, dar şi un drum expres între autostrada Bucureşti-Ploieşti şi aeroportul Henri Coandă. Investiţia în sectorul rutier din master plan se va ridica la 26,5 miliarde euro din care 14 miliarde euro, adică mai mult de jumătate din bani, vor fi folosiţi pentru construirea autostrăzilor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *