Ce s-a ales de „marea privatizare”: Fabrica de la Kogălniceanu va fi închisă în ianuarie

Francezii de la Lactalis, care controlează piața de lactate din România, au decis să închidă, la începutul viitor, o fabrică.  După ce, în utimul deceniu, a cumpărat trei jucători majori – La Dorna, Albalact și Covalact -, gigantul francez Lactalis anunță acum că în ianuarie 2018 va închide fabrica din Kogălniceanu, potrivit surselor din piață. Activitatea va fi mutată în unitatea de producție de la Albalact, scrie Ziarul Financiar.
Fabrica de la Kogălniceanu este cea pe care francezii la Lactalis au preluat-o odată cu grupul La Dorna în 2008, de la Jean Valvis. La momentul vânzării, grupul LaDorna era format din Dorna, Dorna Lactate și Dorna Helas, companie de distribuție înființată în Grecia. Valvis și-a clădit afacerea din industria lactatelor în jurul unor fabrici situate în zona Vatra Dornei, Târgu Neamț, dar și în județul Constanța unde fabrica din Kogălniceanu produce în special brânză feta.
La nivel de grup Lactalis este cea mai mare companie de lactate din lume, însă în România afacerile sale nu au avut niciodată tracțiunea dorită. Treptat, francezii au închis trei dintre fabricile de unt și cașcaval pe care le aveau în județele Suceava și Neamț în încercarea de a reduce cheltuielile. Până la urmă francezii au considerat că cea mai bună modalitate de extindere a prezenței în România este preluarea liderului pieței.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *