Ce scrie presa internațională despre funeraliile Regelui Mihai

Presa intrenațională scrie despre zecile de mii de oameni care și-au prezentat ultimele omagii la catafalcul regelui, iar peste Prut, unul dintre site-urile de știri marchează chiar cu doliu prima pagină.
Doliu pe prima pagină a ziarului online din Republica Moldova „deschide.md”, publicată în întregime alb-negru. „Adio, Majestate!” scrie pe antet.
Publicația scrie despre satul ce poartă numele uneia dintre reginele României, unde staegurile au fost coborâte în bernă pentru Regele Mihai, în ciuda faptului că președintele moldovean a refuzat să declare doliu național.
„Lecție de demnitate pentru antiromânul Dodon: Un sat din raionul Soroca este în doliu în memoria Regelui Mihai”. Despre același gest citim și în Timpul: Locuitorii comunei Regina Maria deplâng moartea „Regelui Mihai I al tuturor românilor”. Sătenii au plecat capetele pentru un minut de reculegere, relatează jurnaliștii moldoveni.
Basarabenii au adus flori și au aprins lumânări la sediul Ambasadei României la Chișinău și au lăsat mesaje de condoleanțe, consemnează și Ziarul Național din Republica Moldova, sub titlul „OMAGIU pentru Regele Mihai: Basarabenii vin cu flori și lumânări la Ambasada României și lasă mesaje în Cartea de Condoleanțe”
Despre omagiile aduse Regelui Mihai scrie și publicația franceză Paris Match. Mii de români de toate vârstele s-au perindat cu flori și lumânări la Palatul Regal din București. Au stat ore întregi la rând pentru a se putea înclina în fața sicriului, scrie revista franceză.
Peste Ocean, LA Times a publicat un articol în care descrie funeraliile de la București: „Mii de oameni îndoliați își iau rămas-bun de la Regele Mihai al României”
Iar ziarul Christian Science Monitor scrie că moartea ultimului suveran al românilor s-a întâmplat într-o perioadă în care țara trece prin tulburări politice și că nu puțini – fac comparația între actuala clasă politică și regele Mihai.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *