Comisia Europeană: În România, abandonul şcolar este de două ori mai mare decât media europeană

Rata abandonului şcolar este, în România, aproape de două ori mai mare decât media europeană, iar elevii au un nivel scăzut de cunoştinţe la matematică, ştiinţe şi citire, potrivit datelor prezentate, marţi, de Reprezentanţa Comisiei Europene, care a lansat „Monitorul educaţiei şi formării 2017”.

Potrivit raportului întocmit de Comisia Europeană, rata de părăsire timpurie a şcolii a crescut în România, în 2016, la 18,5% , faţă de 17,3% cât era în anul 2013 şi aproape s-a dublat faţă de media europeană unde procentajul este de 10%.

„Monitorul educaţiei şi formării 2017” mai arată că ponderea absolvenţilor de studii superioare este de doar 25,6%, în condiţiile în care în Uniunea Europeană, rata de promovare a unei instituţii de invăţănânt universitar este de peste 39%.

De asemenea, aproximativ 39% dintre tinerii de 15 ani au un nivel scăzut de cunoştinţe în citit, 40%, la matematică şi 37%, la ştiinţe. Nici în Uniunea Europeană situaţia nu este mai îmbucurătoare, dar este mai bună decât în România, astfel că, în medie, 20% dintre aceşti tineri au astfel de probleme.

O prezentare, pe scurt, a raportului este disponibilă mai jos:

https://ec.europa.eu/education/sites/education/files/monitor2017-ro_ro.pdf

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *