Corupția în Japonia. Din gândurile unui tânăr imigrant român (XIX)

„Cei care luptă împotriva corupției trebuie să fie ei înșiși curați”, a spus Vladimir Putin. Afirmația ne duce desigur cu gândul la Iisus îndemnând pe cel fără păcat să arunce prima piatră. Contrar opiniilor multora, corupția nueste pretutindeni.

                În Japonia este o insultă să lași bacșiș, oricât de mare sau de mic. Corupție există, dar cazurile sunt extrem de rare, larg mediatizate și pedepsite aspru. Cel prins nu îndraznește să nege sau să aducă scuze. Presa națională face din el un exemplu de rușine, iar relațiile sale cu alți oameni se vor destrăma iremediabil. O astfel de dezonoare duce adesea la sinucidere în rândul japonezilor.

               „Nu mă veți convinge niciodată de o situație fără speranță sau de o finalitate într-un oarecare succes sau eșec.”, a spus Carlos Ghosn, CEO al Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi. Ghosn a fost supranumit „ucigașul costurilor”, printre altele, pentru că a implementat una dintre cele mai agresive campanii de restructurare, salvând companiile Nissan și Renault la începutul anilor 2000. În 2003 revista Fortunel-a clasat pe Ghosn în primii 10 cei mai puternici oameni de afaceri din afara Statelor Unite ale Americii. Ghosn este al 4-lea străin care a condus ocompanie japoneză  producătoare de autoturisme. În scurt timp Ghosn a dobândit statut de celebritate in Japonia și în lumea afacerilor mondiale. Ghosn a fost numit de către guvernul Franței Cavaler al Legiunii de Onoare, Comandant Cavaler de Onoare din Ordinul Imperiului Britanic, și a primit Premiul Societății Japoneze. Multe lucruri de laudă s-ar fi putut spune despre Ghosn înainte de începutul acestei saptămâni. În imagine îl vedem pe șeful executivului al companiei Nissan Motor, HirotoSaikawa, care a anunțat oficial arestul lui Carlos Ghosn imediat după intrarea sa în Japonia. Soarta lui Ghosn este acum în mâinile procurorilor japonezi pentru abateri financiare.

               „Dincolo de regret, simt profundă dezamăgire, frustrare, disperare, indignare și mânie.”, a spus Saikawa, cerând scuze timp de 7 minute.

               Lecția Ghosn ne învață în primul rând că este greu să îi furi sau să îi corupi pe japonezi.

Sursa foto: 
Kyodo News

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *