Craiova găzduieşte în 15-16 septembrie o etapă preliminară a Campionatului Naţional de Super Rally din 2018

În municipiul Craiova se desfăşoară, în perioada 15-16 septembrie a.c., o etapă preliminară a Campionatului Naţional de Super Rally a cărui primă ediţie va avea loc în 2018. Evenimentul „CRAIOVA SUPER RALLY 2017” este organizat de Federația Română de Automobilism Sportiv și Asociaţia „Club Sportiv AMC Racing”, patronată de Mihai Leu, iar Consiliul Loca Craiova va aloca aproape 150.000 lei de la bugetul local în vederea susținerii acestuia.

Conceptul de Super Rally vine din celebra probă din Campionatul Național de Raliuri, organizată în centrele orașelor organizatoare, fiind cel mai spectaculos moment al unui raliu, cu cea mai mare audiență de spectatori. Avantajul unei competiții tip Super Rally este că, la start, trebuie să fie prezenți piloți din 2 Campionate Naționale: Raliu și Viteză în Coastă. Acest concept a fost creat cu scopul de a oferi piloților amatori și profesioniști șansa de a concura într-un eveniment de anvergură, în condiții de maximă siguranță, în prezența unui public numeros, de a promova sportul automobilistic de tip super rally, strict reglementat, în rândul locuitorilor, dar și de a promova orașele organizatoare pe plan național și internațional.

În cadrul acestui eveniment, participanții la competiție pot lua parte la acest eveniment pe baza unei invitații primite din partea organizatorului, conform Permisului de Organizare pentru eveniment restricționat nr. 68/16.08.2017, emis de autoritatea sportivă națională – Federația Română de Automobilism Sportiv. La Craiova Super Rally, conform regulamentului și propunerilor depuse de Asociația „Club Sportiv AMC Racing”, sunt invitați și piloți profesioniști (piloți de raliu și de viteză în coastă) din Campionatul Național al României, dar și invitați din străinătate (Bulgaria, Polonia, Germania, Ungaria etc.), cu mașini retro, noi sau de raliu. În evenimentul Craiova Super Rally 2017 vor lua startul, în premieră, și mașinile istorice. Conform regulamentului depus de Asociația „Club Sportiv AMC Racing”, participanții amatori trebuie să aibă minim 18 ani și să dețină carnet de conducere, iar piloții profesioniști trebuie să facă dovada absolvirii unui curs de pilotaj sportiv. Autoturismele de concurs, care trebuie să corespundă din punct de vedere tehnic cu regulamentul competiției, se împart în două categorii: clasic (data fabricației până la 01.01.1990) și young timer (data fabricației de la 01.01.1990). Grupele și Clasele Craiova Super Rally cuprind Grupa Original/Modificat: Clasa 1 (între 0 cc și 1000 cc), Clasa 2 (între 1000 cc și 1500 cc), Clasa 3 (între 1500 cc și 2000 cc), Clasa 4 (peste 2000 cc) și Grupa Rally (Raliu, Viteză în coastă) – Mașini cu roll bar și omologare raliu. În momentul înscrierii, concurentul primește spre completare, o declarație pe proprie răspundere, care atestă faptul că în cazul unui incident produs pe circuit, incident care avariază mașina și/sau circuitul, împrejurimile lui, participantul devine singurul răspunzător pentru pagubele produse. În momentul înscrierii, concurentul trimite poza cu automobilul de concurs. Fiecare mașină care are cel puțin un element schimbat (ex. cauciucuri, suspensii, motor etc.) față de original, va concura la Clasa Modificate. Staff-ul Craiova Super Rally își rezervă dreptul de a inspecta tehnic mașinile participante la eveniment, iar în cazul unor eventuale neconcordanțe legate de capacitatea cilindrică a motorului, organizatorul își rezervă dreptul de a exclude din concurs mașinile cu probleme. De asemenea, Staff-ul Craiova Super Rally își rezervă dreptul de a modifica regulamentul raliului până la data începerii evenimentului, cât și pe durata acestuia, modificările fiind publicate pe toate canalele de comunicare și la panoul de afișaj.

PROIECT – PROGRAM „CRAIOVA SUPER RALLY 2017” (15-16 septembrie 2017)

LUNI – 03. 08. 2017 • 8:00 – Start înscrieri (Website, Facebook)

VINERI – 08. 09.2017 • 24:00 – Închiderea înscrierilor (Website, Facebook)

DUMINICĂ – 09. 09.2017 • 12:00 – Publicarea listei de înscrieri (Website, Facebook, Instagram) • 14:00 – Publicarea Road book-ului ( Facebook)

VINERI – 15. 09.2017 • 13:30 – Aplicarea numerelor de concurs ( Comandament Hotel ) • 17:00 – Start sportiv (Centrul orașului Craiova) • 22:00 – Degustare vin – concurenți (Centrul orașului Craiova)

SAMBATA – 16. 09.2017 • 8:00 – Publicare ordine de start (Panoul de afișaj) • 8:01 – Deschiderea parcului închis, acces mașini (Circuit Centrul orașului Craiova) • 9:00 – Calificări Grupa Clasic Clasele 1,2,3 și 4, Grupa Modificate Clasele 1,2,3 și 4, Grupa Rally Clasele 1,2,3 Start sportiv (Circuit Centrul orașului Craiova) • 13:00 – Finale (Circuit Centrul orașului Craiova) • 17:00 – Festivitatea de premiere (Centrul orașului Craiova)

Mențiune: timpii pot suferi modificări

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *