Craiova: Târgul Meșterilor Populari, ediția 41. Vezi la cine a ajuns Trofeul Târgului

În perioada 26-28 octombrie 2018 s-a desfășurat la Craiova a 41-a ediție a Târgului Meșterilor Populari. Cu acest prilej, președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a punctat longevitatea evenimentului și importanța promovării meseriilor tradiționale:

„Ne face o deosebită plăcere să fim astăzi alături de toți cei care iau parte la deschidere fie în calitate de expozanți, fie în calitate de vizitatori. Târgul Meșterilor Populari s-a consacrat drept o manifestare de tradiție și consider că longevitatea ei este absolut remarcabilă. Cine a încercat să organizeze un eveniment pentru doi sau trei ani la rând realizează cu adevărat ce înseamnă să ai continuitate în derularea unui astfel de demers timp de 41 de ediții.

În calitate de președinte al Consiliului Județean Dolj, îmi revine plăcerea de a exprima deplina noastră apreciere pentru toți cei care s-au implicat, de-a lungul atâtor ani, și contribuie pe mai departe la eforturile depuse pentru a menține aprinsă flacăra acestui târg, dar și să le mulțumesc celor care ne-au obișnuit cu participarea lor aici, la Craiova. Doresc să vă transmit faptul că toți iubitorii de frumos, de meșteșug autentic așteaptă cu nerăbdare acest eveniment, organizat în mod tradițional în perioada în care Bănia își sărbătorește ocrotitorul spiritual, pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie“

Trofeul Târgului a mers anul acesta la domnul Ciuncanu Gheorghe din Tismana, Gorj, pentru costumele populare confecționate, iar doamna Mihoreanu Teofilia din Botoșani a obținut premiul Cetatea Băniei pentru încondeierea ouălor. 

Celelalte premii au fost:

Secțiunea “Adulți”
Premiul I: Bucur Aneta, Argeș, costume populare
Premiul al II-lea: Garbovan Gheorghe, Mehedinți, ceramică
Premiul al III-lea: Constantin Virgil, Ilfov, pielărie

Secțiunea “Tineret”
Premiul I: Ivașcu Adrian, Argeș, apicultură
Premiul al II-lea: Matei Corina, Vâlcea, împletituri pănușă
Premiul al III-lea: Micuț Cristinel și Radu, Argeș, sculptura lemn

Foto – Mihai Nemoiu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *