Craiova: Water Park-ul – o certitudie!

Azi, 23.02.2017, consilierii locali au fost convocați în cadrul ședinței ordinare, în Sala Mare a Primăriei Municipiului Craiova, ședință în cadrul căreia s-au dezbătut 35 de proiecte, dintre care unul dintre acestea a fost amânat, iar un alt proiect a fost inclus peste ordinea de zi a acestei ședințe, toate acestea fiind validate în urma votării.

 

Deși toate proiectele au fost validate, au existat și momente de tensiune între membrii opoziției și membrii PSD, opoziția simțind nevoia să intervină în special atunci când s-a adus în discuție Proiectul de hotărâre privind aprobarea prelungirii contractului de finanțare nr.2174/2011 pentru proiectul „Craiova Water Park-Complex de agrement acvatic în Parcul Tineretului din Municipiul Craiova”.

Membrii opoziției și-au focusat toată atenția discursului formulat împotriva acestui proiect pe reacții ironice împotriva consilierilor PSD și atacând vechea conducere a Primăriei Municipiului Craiova făcând trimitere la anchetele DNA desfășurate anul trecut pe tema Craiova Water Park-Complex.

Acest proiect s-a demarat începând cu 2011 în plan scriptic, iar mai apoi, în 2013, au început lucrările la acesta. Pe toată durata proiectului, până în anul 2016, moment în care DNA a blocat fondurile către acest proiect, indicatorii și obiectivele asumate în scriptic au fost îndeplinite cu succes.

Așa cum a precizat domnul primar Mihai Genoiu în cadrul acestei ședințe ordinare atunci când a hotărât să intervină cu lămuriri suplimentare și de clarificare, nu se poate face nimeni responsabil de problemele care s-au ivit în urma sistării fondurilor de către DNA pentru Water Park, aceste acțiuni fiind dispensabile de voința celor implicați în cadrul acestui proiect.

În urma acestor lămuriri suplimentare, acest proiect a fost supus la vot și marea majoritate a hotărât prelungirea contractului de finanțare, în continuare, opoziția fiind împotriva acestui demers.

Un alt moment tensionat s-a iscat atunci când doamna consilier Bianca Predescu a propus retragerea unuia dintre proiecte, moment în care opoziția a atacat consilierii PSD, acest episod fiind foarte bine gestionat de domnul primar Mihai Genoiu care a continuat să supună la vot propunerile de proiecte, astfel diminuând riscul ivirii unor discuții suplimentare.

Printre temele dezbătute azi în ședința ordinară, regăsim proiecte ce fac referire la factori administrativi, proiecte de modificare a anumitor hotărâri, proiecte de facilitare a anumitor servicii pentru anumite grupuri sociale, dar și proiecte ce vizau prelungirea anumitor contracte.

 

Autor: Mihai.N

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *