De ce este recomandat să-i citești copilului basme cu lupul cel rău

Poveștile pentru copii stimulează pe deplin creierul, atât emisfera stânga, cât și pe cea dreaptă. Mai mult, există cărți terapeutice care îi ajută pe copii să capete mai multă încredere în ei, să depășească anumite frici, ori să facă față emoțiilor. Otilia Mantelers, specialist în parenting şi sănătate relaţională, explică cum pot ajuta basmele în dezvoltarea copilului și cum să alegem cărțile pentru copii.

De exemplu, poveștile cu lupul și cei trei purceluși. Aceasta este o poveste, ca și cea cu scufița roșie și cu lupul – copilul are posibilitatea să simtă o teamă, că poate să i se întâmple ceva rău, pentru că noi toți avem frică că poate ni se va întâmplă ceva rău și atunci este bine să nu ne ferim să le citim povești cu lupul copiilor, pentru că ei au posibilitatea astfel să simtă teamă în prezența noastră, nu de unii singuri, pentru că de multe ori copiilor le este frică și când îți este frică de unul singur este copleșitor.

Când îți este frică și stai cuibărit în brațele lui mama sau lui tată atunci poate fi vindecător, pentru că tata poate spune: lasă, că îi venim noi de hac lupului, stai să vezi tu cum îl prind purcelusii și îl bagă în ceaun! Și atunci frica copilului se diminuează

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *