Destinații turistice: descoperă inima Greciei în Palaios Panteleimonas

Palaios Panteleimonas este un sat de munte din regiunea Pieria, Grecia. Satul montan este situat în apropierea Mării Egee și a localității mai mari Platamonas. 

Palaios Panteleimonas este situat la 43 km de Katerini și este la doar 6 km de satul și plaja din Neos Panteleimonas, unde există numeroase posibilități de cazare, masă, divertisment. Vederea Golfului Thermaikos din zonă este unică. Drumul dintre sat și zona înconjurătoare este îmbogățit de fauna Muntelui Olimpului inferior, cu păduri de castan, stejar și arbutus. De asemenea, aici se desfășoară în fiecare vară Festivalul Internațional Olympus al Castelului Platamon.

În același timp, satul reprezintă un model de bună practică în materie de dezvoltare comunitară. Depopularea satului a fost estompată datorită artiștilor plastici și comercianților, care au repus în circulație valorile materiale. Localitatea este parțial locuită pe timpul verii, fiind vizitată zilnic de mii de turiști veniți din toate colțurile lumii. Să fie o soluție și pentru renașterea satelor românești? Spiritul comunitar plutește peste tot în pitoreasca așezare, renăscută după intrarea în circuitul turistic.

Pe de altă parte, stațiunile de la malul mării sunt invadate de țănțari, spre disconfortul turiștilor. Din acest punct de vedere, implicarea autorităților este mai mult decât deficitară.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *