Dolj: O femeie şi un bărbat din comuna Negoi au pedat poliţiei 6.500 euro pierduţi de un zilier venit din Spania

O femeie de 71 de ani din comuna Negoi, judeţul Dolj,  şi un bărbat de 48 de ani din aceeaşi localitate le-au predat marţi poliţiştilor suma de 6.500 de euro, bani care fuseseră pierduţi de o persoană din aceeaşi comună care îi câştigase ca zilier în agricultură în Spania.
Potrivit IPJ Dolj, femeie de 71 de ani din comuna Negoi s-a prezentat marţi la sediul postului de poliţie din localitate şi le-a predat oamenilor legii un portofel cu suma de 5.900 euro. Elisabeta Curucu, pensionară în vârstă de 71 de ani, văduvă, care le-a spus poliţiştilor că în aceeaşi dimineaţă, în timp ce se deplasa pe drumul comunal din vecinătatea locuinţei sale, a observat pe jos un portofel în care se aflau mai multe bancnote.
„De îndată ce a găsit acest portofel, femeia nu a ezitat şi s-a prezentat la sediul Postului de Poliţie Negoi pentru a preda bunul găsit. Banii, 5.900 de euro, au fost predaţi de femeie pe bază de proces-verbal, iar poliţiştii doljeni au început să efectueze verificări pentru identificarea persoanei păgubite”, precizează IPJ Dolj.
Ulterior, la scurt timp după ce femeia a predat banii oamenilor legii, la sediul aceluiaşi Post de Poliţie Negoi s-a prezentat Adrian Căldăraru, de 48 de ani, din aceeaşi localitate, care, de asemenea, le-a spus poliţiştilor că, asemănător Elisabetei Curucu, a găsit tot în această dimineaţă, pe acelaşi drum comunal, suma de 600 de euro.


Într-un timp relativ scurt, o echipă de poliţişti a reuşit să-l identifice pe cel care a pierdut suma de bani, în persoana unui bărbat de 34 ani, din comuna Negoi, care le-a declarat poliţiştilor că în timp ce se îndrepta spre domiciliul părinţilor săi a pierdut suma de bani cu o noapte în urmă, când s-a întors în România, banii fiind agonisiţi de către bărbat în ultimele luni de muncă pe teritoriul Spaniei, unde şi-a desfăşurat activitatea ca zilier în agricultură. Poliţiştii le-au mulţumiri atât femeii de 71 de ani, pensionară, văduvă, care locuieşte singură, cât şi bărbatului de 48 de ani, pentru simţul civic extraordinar de care au dat dovadă atunci când au predat poliţiei importanta sumă de bani.
Potrivit art. 243 din Codul Penal, fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă. Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparţine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *