Dragnea despre implicarea lui Iohannis în Black Cube: Dacă informațiile sunt reale, trebuia chemat la DIICOT

“Mi-a arătat cineva ce a apărut în presă, nici nu era un document foarte mare. Nu am alte informații. Dacă acel document este real, dacă acel document este o parte reală dintr-o declarație (…) și se află la dosar la DIICOT, bănuiesc, prima întrebare pe care mi-o pun este: de ce nu a fost chemat președintele la audieri?

Pentru că oricare alt cetățean din România, dacă era menționat în acest dosar sau în altele, era chemat imediat, eventual și cu mascații, să dea explicații pentru asta.

Repet, dacă acest document nu este o făcătură și nu a apărut în presă contrafăcut”, a declarat Liviu Dragnea, vineri, la Parlament, întrebat cum privește eventuala implicare a președintelui Klaus Iohannis în dosarul “Black Cube” așa cum s-a relatat în mass-media.

El spune că i se pare greu de acceptat “ca șeful statului să folosească acest tip de operațiune profund ilegală”.

“Practic, pentru ce, după cum ar reieși din acel document, să o dea jos pe Kovesi. Că, practic, asta era ținta Black Cube, după cum am văzut în ultimele luni de zile. Asta ar fi o dovadă maximă de ipocrizie: la televizor vii și spui că tu susții lupta anticorupție și pe cea care conduce această luptă — Codruța Kovesi și tu, de fapt, în subteran, în mod ocult, vrei să o dai jos. (…) Dacă acel document este real, faptul că până acum nu a fost chemat la audieri este inadmisibil. Președintele nu poate să fie trimis în judecată, dar nu scrie nicăieri în Constituție că nu poate să fie cercetat, nu există această prevedere și nu există această imunitate. Repet, dacă ceea ce e acolo e real”, a arătat președintele PSD.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *