După Germania, și Olanda cere Europei „să-și ia destinul în propriile mâini”: După venirea lui Trump la Casa Albă „lumea nu mai este sigură”

Ministrul de externe olandez Bert Koenders a cerut marți țărilor europene „să-și ia destinul în propriile mâini”, în consonanță cu apelul lansat recent de cancelarul german Angela Merkel, și a avertizat cu privire la „nesiguranța cu care se confruntă lumea„ odată cu sosirea la Casa Albă a lui Donald Trump.
„Sunt complet de acord cu ceea ce a spus Merkel: trebuie să ne luăm destinul în propriile mâini”, a spus Koenders, în declarații făcute presei.
Șeful diplomației olandeze a subliniat că „lumea nu mai este sigură” și și-a avertizat partenerii europeni că nu trebuie „să se mai bizuie pe nimeni pentru a rezolva lucrurile”. „Acest președinte (Donald Trump — n.r.) are un stil aparte. Destul de brutal, foarte direct și uneori nu este deloc serios”, s-a plâns Koenders.
Ministrul de externe olandez s-a referit în mod special la comerț, la mediul înconjurător și „la ființele omenești” ca principale puncte de fricțiune cu politicile lui Trump, scrie Agerpres.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *