Economia de piata a Vietnamului, in poze la Bucuresti

Academia de Studii Economice Bucuresti a organizat pe 23 noiembrie, in colaborare cu Centru de Studii Indochineze si Ambasada RS Vietnam, o expozitie fotografica despre economia de piata a Vietnamului.
Evenimentul a prilejuit si organizarea unei conferinte legata de oportunitatile de cooperare economica intre Vietnam si Romania, conferinta ce a fost prezidata de prof. univ. dr. Radu Cristian MUSETESCU – director general al Centrului de Studii Indochineze. La conferinţa au participat, alaturi de ambasadorul Vietnamului în România, Excelenta Sa Tran Thanh Cong, profesori și lectori ai Academiei de Studii Economice din Bucureşti, angajați ai ambasadei, membri ai Centrului de Studii Indochineze, reprezentanți ai mai multor ministere si localități din România, reprezentanti ai comunității vietnameze din România și studenți.

Summitul APEC pune Vietnam pe harta jucatorilor globali

Excelenta Sa ambasadorul RS Vietnam la Bucuresti, Tran Thanh Cong, a apreciat foarte mult rolul Centrului de Studii Indochineze în activitățile de studii economice si culturale legate de cooperarea între România și Vietnam, precizand ca acesta reprezinta o legatură între studenții si oamenii de cultura sau de afaceri din cele două țări.
De asemenea, Excelenta Sa a punctat recunoasterea pozitiei economice si politice a Vietnamului pe plan mondial, lucru devenit posibil ca urmare a celor 30 de ani de reforme. Mai mult, succesul avut in organizarea summitului APEC in aceasta luna, la Hanoi, vine ca o incununare si consolidare a integrarii economice a Vietnamului pe plan mondial.
Ambasadorul Tran Thanh Cong a subliniat avantajele economice pe care Vietnam și România le pot dezvolta, avand in vedere si politicile favorabile de care se bucura oamenii de afaceri romani in Vietnam.
Potentialul economic maritim al Vietnamului este extrem de atractiv din punct de vedere al afacerilor, fiind o forta importanta in economia tarii asiatice, cu linii de transport maritim care traverseaza Marea Chinei de Sud -zona economica a Vietnamului – reprezentand un aspect important in schimbul de marfuri dintre Romania si Vietnam.

Prof. Dr. Radu Musetescu, prof. Dr. Dumitru Olaru – fostul ambasador al României în Vietnam, precum si prof. Clara Volintiru au facut, pe rand, comentarii pozitive cu privire la economia de piață a Vietnamului care, cu o dezvoltare dinamică a obtinut realizări admirabile, bazate pe stabilitatea politică a țării. Prezentări au apreciat, de asemenea, rolul Vietnamului în regiunea Asia-Pacific, precum și in cadrul altor forumuri internaționale.
Participantii la conferinta se asteapta ca in viitorul apropiat multe companii din cele doua tari sa lege o stransa colaborare si parteneriate de afaceri benefice pentru ambele parti.
În paralel cu conferinţa a avut loc si o expozitie fotografica cu peste 50 de imagini in care cei prezenti au putut admira realizarile economice, politice si diplomatice ale Vietnamului si, nu in ultimul rand, frumusetile acestei tari.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *