Emoții, muzică și dans în cadrul „Galei Voluntarului Doljean”

Plecând de la convingerea că voluntariatul este în sine un drum, prin care poți cunoaște mai bine comunitatea din care faci parte. A.C.C.E.S. Oltenia a organizat, pentru al treia al consecutiv, deja renumita Gală a Voluntarului Doljean. Evenimentul a avut loc luni, 18.12.2017, la „Filarmonica Olteniei” din Craiova. 

„Gala Voluntarului Doljean” a excelat, și anul acesta, prin punerea în scenă a unor momente de înaltă ținută artistică, precum și prin aducerea în prim-plan, atât prin discurs, cât și prin fapte, a însemnătății acțiunilor de voluntariat pentru dezvoltarea personală și socială. În cadrul Galei au fost premiați voluntarii anului din domeniile: artă vizuală, cultură, educație, sănătate, social și mass-media. S-au acordat, de asemenea, diplome de excelență pentru numeroase instituții ce au jucat un rol decisiv în promovarea activă a voluntariatului în anul ce se încheie.

Scopul festivității, creionat încă de la debutul evenimentului de doamna lect. univ. dr. Andreea Niță, președintele A.C.C.E.S. Oltenia, a fost nu doar recunoașterea meritelor voluntarilor doljeni, ci și promovarea activă a acelor valori și modele autentice, atât de puțin mediatizate în societatea contemporană. Și, pentru că tot vorbim despre valori și modele, nu putem să nu aducem în prim-plan colosala prestație a doamnei Daniela Nane, actriță a Teatrului Bulandra din București, precum și momentele de mare virtuozitate muzicală asigurate de renumita pianistă Ioana Lupașcu și de cvartetul „Romantic” al Filarmonicii Olteniei. Peisajul artistic a fost completat de punerea în scenă de către elevii Liceului de Artă „Marin Sorescu” a operei „Regina Ostrogoților” de George Coșbuc, la care s-au adăugat formidabile momente corale și coregrafice. Spectacolul a fost încununat de recitalul formației „Mc Dorin Band” împreună cu îndrăgita solistă Diana Cazan, a cărei poveste a reprezentat o lecție de viață pentru toți cei prezenți.

Diversitatea tematică, deplina dedicare, excelenta organizare și gestionare a resurselor avute la dispoziție au reprezentat, probabil, cheia succesului minunatei echipe A.C.C.E.S. Oltenia.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *