Erdogan, noul „sultan” al Turciei. Opoziția cere anularea votului.

Partidul Republican al Poporului (CHP), principala formaţiune a opoziţiei laice din Turcia, va cere oficial marţi după-amiaza anularea referendumului privind întărirea prerogativelor preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, a anunţat partidul, într-un comunicat citat de Reuters.

CHP (social-democrat şi laic) precizează că solicitarea va fi depusă la Comisia electorală supremă (YSK) a Turciei de vicepreşedintele partidului, Bulent Tezcan, la ora locală 2.30 PM (11.30 AM GMT), scrie agerpres.ro.
Luni, Partidul Republican al Poporului a cerut anularea referendumului în urma căruia preşedintele Recep Tayyip Erdogan îşi va extinde prerogativele, anunţând că intenţionează să se adreseze inclusiv Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO). Vicepreşedintele CHP a susţinut că partidul său a primit din multe regiuni ale Turciei sesizări despre cazuri în care oameni nu au putut vota ori despre buletine de vot numărate în secret. El a calificat de asemenea drept ilegală decizia Înaltei Comisii Electorale de a accepta buletinele de vot pe care oficialii din secţiile de votare nu au aplicat o ştampilă obligatorie.

Sursa – stiripesurse

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *