Eurostat: Economia României este a doua din Balcani, după Turcia.

România a depășit Grecia după valoarea ajustată a produsului intern brut (PIB) din primul trimestru al acestui an și are șanse mari să încheie 2017 în aceeași poziție, devenind a doua cea mai mare economie din Balcani, după Turcia, informează Calea Europeană, citând News.ro.
Informațiile oferite miercuri de către Eurostat (Biroul european de statistică) arată că în primul trimestru al acestui an, valoarea PIB-ului României, a fost de 44,2 miliarde euro, în timp ce valoarea PIB-ului Greciei a fost de 43,96 miliarde euro.
Este pentru prima dată de când există serii statistice disponibile privind PIB-ul trimestrial când valoarea PIB-ului ajustat al României depășește valoarea PIB-ului Greciei.
Cu aceste valori, România s-a apropiat de nivelul Cehiei de 44, 85 de miliarde de euro, și de cel al Portugaliei, de 47,37 de miliarde de euro.
În 2016, PIB-ul României a fost de 169,6 miliarde euro, sub Cehia (174,4 miliarde euro), Grecia (175,9 miliarde euro) și Portugalia (184,9 miliarde euro). De altfel, aceste state sunt singurele pe care România le poate depăși în următorii ani, după valoarea PIB-ului, principalul indicator folosit pe plan mondial pentru a măsura dimensiunea unei economii.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

x Close

Like Us On Facebook