„Forţa Legii” a depăşit graniţele ţării

Sindicatul Administraţiei Publice „Forţa Legii” a reuşit, în anul 2017, să aibă reprezentativitate la nivel naţional, însă a continuat să se impună şi pe plan internaţional, reprezentând cu succes România la ultima reuniune la nivel continental a Confederaţiei Europene a Sindicatelor Independente (CESI), desfăşurată la Berlin (Germania) în luna octombrie 2017.

 

Acoperirea naţională a SAP “Forţa Legii” este dublată de o acoperire instituţională, de la ministere și autorități naționale la case de pensii și inspecția muncii, de la prefecturi la consilii județene și primării, de la protecția consumatorilor la sănătate publică sau de la asistența socială la servicii de transport și salubritate.

 

Mii de cauze susţinute în instanţe de “Forţa Legii”

 

Mai mult, SAP “Forţa Legii” se bucură de reprezentativitate la nivel național și la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului General al Poliției Române, Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor și al structurilor subordonate acestora. În plus, organizaţia este prezentă în Comisiile de Dialog Social atât la nivel de ministere, cât și la nivelul județelor, participând activ la toate consultările care vizează legislația muncii, a funcționarilor publici și personalului contractual și a salarizării, inclusiv în Comisiile de specialitate din cadrul Parlamentului României. Se asigură, astfel, o legătură directă a membrilor de sindicat Forța Legii cu autoritățile naționale, județene și locale, un cadru special de dialog social pentru discutarea și rezolvarea problemelor lucrătorilor.

Cea mai orientată către lucrători și cu cel mai puternic impact asupra drepturilor și intereselor membrilor de sindicat, este însă activitatea în Justiție. Spre exemplificare, sistemul informatic integrat ”Ecris” al instanțelor de judecată indică doar pe Tribunalul Dolj și Curtea de Apel Craiova peste 8.400 de cauze susținute de ”Forța Legii”, din care aproape 25% sunt cele introduse sau susținute în anul 2017. La nivel național, numărul acestor cauze este mult mai mare.

“Întotdeauna lupta în Justiție este costisitoare și presupune dăruire și entuziasm pentru membrii noștri, dublate de un consum nervos ridicat din partea apărătorilor proprii ai organizației sindicale”, afirmă preşedintele Ringo Dămureanu.

 

Nelegalităţile comise în dauna salariaţilor, reparate în Justiţie

 

De altfel, echipa de apărători a “Forţa Legii”, coordonată de secretarul general al organizaţiei, Claudia Epure, a obţinut rezultate deosebite în ceea ce priveşte recuperarea drepturilor salariale, anularea sancţiunilor disciplinare sau a concedierilor nelegale, cu reintegrarea oamenilor în muncă şi obţinerea despăgubirilor băneşti de la data concedierilor şi până la momentul reintegrării, actualizate cu inflaţia, plus dobânda legală.

“Trebuie reţinut că succesul nostru constă în principal în formularea şi susţinerea în Justiţie a tuturor acestor cauze, apărătorii proprii ai organizației, ca de altfel oricare alți apărători, având obligaţia de diligenţă, iar nu de rezultat. Soluţia o dă întotdeauna Justiţia, iar în cazul proceselor colective de drepturi băneşti, pot exista şi soluţii de respingere sau chiar soluţii contradictorii în procese cu acelaşi obiect, fără ca aceste soluţii să fie imputabile apărătorilor nostril”, mai susţine preşedintele Dămureanu.

 

Bilete de vacanţă la preţ redus

 

Pe lângă preocupările din zona Justiţiei, unde “Forţa Legii” apără drepturile membrilor săi, organizaţia s-a preocupat întotdeauna şi de latura socială, annual negociind bilete de odihnă, direct cu operatorii, la preţuri accesibile, pentru toşi cei interesaţi.

Mai mult, organizaţia are o Casă proprie de ajutor sindical, înființată potrivit legii, cu autonomie financiară proprie, denumită Casa de Ajutor Rambursabil ”Forța Legii”. Casa a acordat până în prezent membrilor de sindicat interesați peste 90 de ajutoare financiare rambursabile, pentru petrecerea concediilor de odihnă și tratament sau pentru diverse alte probleme personale, cu un cost foarte scăzut, de numai 3,5% din valoarea ajutoarelor acordate, sume care astfel majorează fondul social al Casei.

 

Despre planurile pe care SAP “Forţa Legii” le are pentru anul 2018, dar şi despre ce schimbări se prefigurează la orizont, în domeniile în care organizaţia este reprezentativă şi nu numai, vom reveni cu un interviu în exclusivitate acordat de preşedintele Ringo Dămureanu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *