Fotografii- ISU Dolj a prezentat tehnica de intervenție, cu ocazia Zilei Protecției Civile.

Pe 28 februarie 2017 se împlinesc 84 de ani de la înființarea Protecției Civile în România. Cu această ocazie, conducerea ISU Dolj a hotărât că este oportună organizarea unei expoziții pe plaforma din fața teatrului Marin Sorescu, pentru a prezenta tehnica folosită la intervenții.

” Vedetele” expoziției au fost punctul de comandă mobil, format dintr-o autospecială dotată cu cele mai moderne mijloace de comunicație și autospeciala folosită în caz de dezastre și calamități naturale; acest tip de mașină de intervenție este dotată cu tot ce trebuie să conțină un spital mobil, un cort de campanie și la nevoie poate avea o capacitate de prim-ajutor de 30 de pacienți, la un echipaj de 15 persoane.

Cei care au vizitat explanada din fața teatrului Marin Sorescu au mai găsit, printre celelalte echipamente folosite de către ISU și o autospecială pentru ridicarea dispozitivelor neexplodate. Foarte utilă, ne spun angajații ISU, deoarece încă mai există dispozitive neexplodate, care provin din Al Doilea Război Mondial sau chiar din Primul Război Mondial, ce trebuie ridicate, transportate cu mare grijă și distruse într-un poligon militar.

De asemenea, ISU Dolj a mai pregătit un punct de informare în legătură cu regulile pe care trebuie să le respectăm în cazul unui cutremur, fiind împărțite pliante celor interesați.

                                         Punct de comandă mobil:

 

 

                                                        Autospeciala folosită în caz de calamități și dezastre naturale :

 

                                                              Autospeciala pentru ridicarea dispozitivelor neexplodate:

 

                                                    Punct de informare:

 

                                          Echipamente folosite de către ISU:

Autor: Laurentiu.S

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *