Gabriela Firea, atac dur la Carmen Dan și Liviu Dragnea: ”Nu vreau să-mi fie rușine pe stradă”

La comitetul executiv PSD de la Neptun, Primarul Capitalei l-a înfruntat direct pe şeful său de partid la şi i-a cerut demisia uneia dintre cele mai apropiate colaboratoare – ministrul de interne Carmen Dan.

Cât despre Dragnea, Firea a susţinut că îi blochează unele proiecte ale Capitalei. Pe de altă parte, la şedinţa social-democraţilor s-a vorbit şi despre ideea că PSD şi ALDE să aibă un candidat unic la prezidenţialele din 2019, probabil Călin Popescu Tăriceanu.

Gabriela Firea i-a cerut demisia lui Carmen Dan şi a motivat că imaginea ţării este dezastruoasă la Bruxelles după evenimentele din 10 august din Piaţa Victoriei.

Primarul Capitalei a spus că ştie de la comisarul european Corina Creţu că reprimarea violenta a manifestanţilor paşnici s-ar putea regăsi chiar şi în raportul de monitorizare şi verificare pe tema justiţiei.

Mai mult, o acuză pe Carmen Dan că este cea care a pus la calea filmarea unui bucureştean care a apostrofat-o, loa o tersa, pe prefectaul Capitalei.

″Am aflat şi îmi asum ceea ce spun că acel episod a fost pus de doamna ministru tocmai pentru a o defăima pe doamna prefect şi pe mine. Angajaţi apropiaţi ai domniei sale care intenţionat au chemat-o la terasă, au trimis un domn ca să pună acele întrebări, pe fond de stres, doamna a fost surprinsă, ca să mi se reproşeze mie astăzi în CEX. I s-a indicat unde să vină, pentru a o defăima pe doamna prefect şi pe mine.″⁣

Voalat, Gabriela Firea l-a vizat în şedinţă CEx-ului şi pe preşedintele partidului, Liviu Dragnea, despre care crede că îi dictează lui Carmen Dan toate mişcările.

”Eu aş vrea să constat că nu e război, dar suntem pe poz diametral opuse, eu nu pot să mă fac ca lucrurile sunt altfel. Au fost miniştri şi premieri care după ce au plecat din funcţie au spus că au vrut să facă, dar că nu au fost lăsaţi de către dl presedinte.″

Miza acestei bătălii între Firea şi Dragnea, susţin surse din partid, ar fi tocmai candidatura la preşedinţia României. Liviu Dragnea nu ar spune ″nu″⁣ să fie el candidatul, dar în sondaje stă mult mai bine Gabriela Firea, susţin aceleeasi surse.

″Eu îl stimez pt dl Tăriceanu, dar pentru sutele de mii de candidaţi PSD să ajungă să nu aibă alternativă, este un moment istoric la modul negativ, întotdeauna PSD stânga din România, a avut un candidat – a câştigat sau nu a câștigat.″⁣

Propunerea Gabrielei Firea de retragere a sprijinului politic pentru Carmen Dan a fost respinsă la vot, cu o majoritate zdrobitoare.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *