Infracțiuni la regimul circulației rutiere constatate de polițiștii doljeni

  • Poliția Mun. Băilești

În ziua de 25 decembrie 2017, în jurul orei 23:00, lucrătorii Secţiei 6 Poliţie Rurală Giubega au fost sesizaţi despre producerea unui accident de circulaţie, pe D.N. 56, în comuna Perişor soldat doar cu pagube materiale,.

La faţa locului a fost identificat D. EUGEN PETRE, 39 de ani, din mun. Băileşti, jud. Dolj, care a condus un autoturism, culoare gri, înmatriculat în Germania, bărbatul pierzînd controlul direcției , a acroşat parapetul metalic de protecţie, rezultând avarierea autoturismului şi distrugerea parapetului pe o porțiune de circa 2 metri.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat să fie testat cu aparatul alcooltest, însă acesta a refuzat testarea, precum şi prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuz de recoltare probe biologice.

  • Poliția Segarcea

În ziua de 24.12.2017, în jurul orei 0430, lucrători din cadrul Formațiunii Rutiere și Siguranță Publică Segarcea l-au depistat pe G. FLORIN DANIEL, 27 de ani, din localitatea Segarcea, jud. Dolj, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 561, între localitățile Segarcea și Cerăt, jud. Dolj, iar ulteriro testării acestuia de cătrea polițiști cu aparatul etilotest a rezultat  o îmbibație alcoolică de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărului de 27 de ani i-au fost prelevate mostre biologice de sânge și i s-a întocmit dosar penal pentru refuz de prelevare mostre biologice.

  • În ziua de 24.12.2017, în jurul orei 0600, lucrători de poliție din cadrul Formațiunii Rutiere și Siguranță Publică Segarcea, împreună cu o patrulă de jandarmi din cadrul I.J.J. Dolj l-au depistat pe R. IOAN LUCIAN, de 27 ani, din com. Bistreț, jud. Dolj, în timp ce conducea un autoturism , pe strada Republicii din orașul Segarcea, având o îmbibație alcoolică de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.

I s-au prelevat mostre biologice de sânge și i s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

 

Poliția municipiului Băilești – dosar penal pentru contrabandă țigări

Duminică, 24.12.2017, ora 1000, lucrătorii Secției 8 Poliție Rurală  Rast au efectuat un control la punctul de lucru al unei P.F.I. din comuna Rast, jud. Dolj, ocazie cu care au constatat că reprezentantul societăţii, P. VIOREL, 41 de ani, deținea spre comercializare cantitatea de 180 de țigarete, care nu prezentau marcaj fiscal românesc, toate având inscripția „FOR DUTY FREE SALE ONLY”.

Pachetele cu ţigarete au fost indisponibilizate în vederea predării către Direcţia Regională  Vamală Craiova.

S-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, faptă prev. și ped. de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006, urmând ca la definitivarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Băileşti.

 

Secţia 2 Poliţie Craiova a desfășurat în Ajun de Crăciun o actiune pe linia prevenirii comiterii infracțiunilor stradale

În seara de 24.12.2017, mai multi polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Craiova, în cooperare și 4 subofițeri jandarmi din cadrul G.Mb.J. Craiova au organizat și executat o acțiune pe linia prevenirii comiterii infracțiunilor stradale, pe raza de competență a secției, rezultatul fiind următorul:

au fost verificate 5 locuri și medii de interes operativ, 16 persoane au fost legitimate , totodată fiind controlate 14  autovehicule.

Oamenii legii au aplicat în total 6 sancțiuni contravenționale , din care 4 în conformitate cu prevederile OUG 195/2002, o sanctiune conform Legii 132/2017 și o sanctiune la Legea 61/1991 R.

Valoarea sancțiunilor contraventionale aplicate în doar câteva ore de polițiști și jandarmi a fost de 5160 lei.

Exemple semnificative:

Un tânăr în vârstă de 27 de ani, din Craiova, jud. Dolj,  a fost depistat pe str. Râului conducând autoturismul marca Mercedes cu nr. de înmatriculare bulgăresc, fără a poseda asigurare de răspundere civilă auto valabilă.

În timpul activității de sancționare,  persoana în cauză s-a opus ridicării legale de către polițiști a plăcuțelor cu numerele de înmatriculare de la autoturismul în cauză, tânărul devenind recalcitrant, motiv pentru care a fost sancționat conform Legii nr. 132/2017, privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, cu amendă contravențională în valoare de 1000 lei și conform Legii 61/1991 R,  privind sanctiobarea faptelor de încălcare aunor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice cu amendă în valoare de 1000 lei.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *