Iohannis, noua declarație de avere. Președintele, mai sărac cu o casă, dar mai bogat cu 83.000 lei obținuți din vânzarea cărților

Președintele Iohannis a pierdut casa din Sibiu, de pe urma căreia câștiga sume importante, dar compensează cu banii încasați pe cărțile vândute. Așa reiese din noua declarație de avere a șefului statului, publicată de Administrația Prezidențială.
Administrația Prezidențială a publicat, sâmbătă, declarațiile de avere și de interese ale președintelui Klaus Iohannis, din care rezultă că în ultimul an veniturile salariale au crescut, ca urmare a majorărilor pentru demnitari din 2015, în timp ce veniturile din chirii s-au redus de trei ori. Iohannis are și mai puțini bani în cont decât în declarația semnată în 2016, conform news.ro.
Potrivit declarației de avere, Klaus Iohannis deține în continuare, alături de soție, cinci imobile în Sibiu, în condițiile în care imobilul pierdut în instanță a fost deja eliminat din declarația de avere încă din 2016.
El are un cont bancar în valoare de 221.000 lei, în scădere față de declarația de avere anterioară, când erau trecuți în acest cont 295.000 lei.
De asemenea, Șeful statului a câștigat mai mulți bani în anul trecut din salarii, având venituri de 196.000 lei, față de 133.879, potrivit declarației anterioare. Acest lucru se explică prin faptul că Iohannis a beneficiat de un an întreg de venituri majorate prin OG emisă de Guvernul Ponta în 2015 cu privire la salariile demnitarilor, față de declarația de avere trecută, care cuprindea și perioada în care salariul său era mai mic.
Și soția președintelui, Carmen Iohannis, a beneficiat de majorările decise de Parlament, având venituri totale de 28.122 lei, față de 22.554 în anul anterior.
Iohannis a continuat să încaseze bani și din vânzarea cărților sale, însă cuantumul este mai redus: dacă în declarația din 2016 erau trecute venituri de peste 82.000 lei, acum acestea au scăzut la 34.654 lei.
Și veniturile din chirii au scăzut. Președintele obținea venituri de 59.960 de lei, potrivit declarației de avere anterioară, o sumă identică primind și Carmen Iohannis. Potrivit actualei declarații de avere, aceste venituri au scăzut la 19.017 lei.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *