Italia: 45 de corpuri au fost recuperate după ultimul naufragiu în Marea Mediterană

„Vasul Vega a salvat 135 de migranți de pe o ambarcațiune pe jumătate scufundată. Alte 45 de corpuri au fost recuperate, iar căutările continuă”, a scris Marian pe contul său de Twitter.

Această nouă tragedie a avut loc la 24 de ore după un alt naufragiu soldat cu 20 până la 30 de morți și la două zile după cel care a făcut cinci morți, ridicând bilanțul provizoriu la 70 de morți în trei zile și zeci de dispăruți.

„Trei naufragii în trei zile, este foarte îngrijorător. Acum vedem sosind aceste vase de pescuit de foarte proastă calitate”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați (HCR), Carlotta Sami.

Cu începere de luni dimineață, mesajele de alertă s-au succedat către numeroasele nave militare, umanitare și comerciale care se intersectează în largul coastelor Libiei: peste 12.000 de migranți salvați în cinci zile, un bilanț nemaiîntâlnit, potrivit echipelor de salvare.

„Este o situație excepțională, suntem aproape la același nivel cu insulele grecești anul trecut”, când mii de migranți ajungeau acolo zilnic dinspre Turcia, a recunoscut purtătorul de cuvânt din Italia al Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM), Flavio di Giacomo.

AGERPRES

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *