Jean Băileşteanu, noul preşedinte al Filialei Craiova a Uniunii Scriitorilor din România

Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Craiova, și-a ales miercuri un nou președinte, în persoana domnului Jean Băileșteanu, din Comitetul de Conducere făcând parte scriitorii Spiridon Popescu, Mihai Firică, Dan Ionescu şi Ileana Roman.

Jean Băileșteanu a debutat în 1975, la Editura „Scrisul Românesc” din Craiova. A publicat articole și proză în numeroase reviste, antologii și almanahuri, a fost în conducerea revistelor „Meridian” și „Exploziv Magazin”, colaborând și cu Radio Craiova și Radio București.

Contracandidați au fost scriitorii Gabriel Coșoveanu și Mihai Duțescu. Scriitorul Mihai Duțescu  a absolvit Facultatea de Filologie a Universității din București. A fost referent literar la Teatrul National din Craiova; redactor si secretar general al revistei „Ramuri” din Craiova și este vicepreședinte al Patronatului Național Român, filiala Oltenia și director al Editurii M.D. din Craiova. Domnul Gabriel Coșoveanu este conferențiar al Universității din Craiova, fost decan al Facultății de Litere a aceleiași universități. După cum rezultă din CV-ul său, este deținătorul unor distincții importante venite din partea Uniunii Scriitorilor și altor instituții de prestigiu.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *