Judecătoarea Dana Gîrbovan, după publicarea Protocolului SRI-PÎCCJ: ‘Gravitatea celor prevăzute în acest Protocol este cutremurătoare’

Judecătoarea Dana Gîrbovan, preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, realizează o primă analiză dură a protocolului de colaborare dintre SRI şi Parchetul General, publicat vineri, 30 martie, după desecretizare. Potrivit judecătoarei, documentul încalcă normele constituţionale şi internaţionale.

„Protocolul din 2009 dintre Parchetul General si SRI incalca normele constitutionale si internationale de baza privind statul de drept, democratia, separatia puterilor, independenta justitiei si respectarea drepturilor omului. Aceasta e concluzia la care ajungi citind cu atentie Protocolul din 2009 semnat intre Ministerul Public – Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Serviciul Roman de Informatii. Gravitatea celor prevazute in acest Protocol este cutremuratoare pentru orice persoana, chiar cu minime studii juridice si notiuni elementare despre stat de drept”, scrie Dana Gîrbovan pe Facebook.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *