Klaus Iohannis a promulgat bugetul de stat pe 2017

Președintele Iohannis a anunțat, joi, că a decis să promulge bugetul de stat pe 2017 și bugetul asigurărilor sociale. ”Țara are nevoie de buget și Guvernul care s-a angajat să execute acest buget acum are posibilitatea să dovedească cum va face acest lucru”, a spus șeful statului, la Palatul Cotroceni.

Șeful statului a susținut o declarație de presă în care a afirmat că, așa cum a promis, la începutul săptămânii, a făcut o analiză a bugetului și a bugetului de asigurări sociale, trimis de Parlament spre promulgare.

”Această analiză aprofundată a confirmat tot ce am spus și data trecută. Veniturile la buget sunt, așa cum au spus unii, optimiste, eu spun supraapreciate”, a afirmat președintele, adăugând că sunt prevăzute cheltuieli în sumă foarte mare.

De asemenea, Iohannis a declarat faptul că bugetul de stat conține angajamente într-o sumă mult prea mare, dar cu totate acestea a decis astăzi să îl promulge pentru că țara are nevoie de buget:

”Este foarte mult pentru bugetul consolidat, există credite de angajament într-o sumă nemaivăzută, de peste 50 de miliarde. Totuși, am decis astăzi și am și făcut-o, am promulgat bugetul de stat și bugetul asigurărilor sociale. Țara are nevoie de buget și Guvernul care s-a angajat să execute acest buget acum are posibilitatea să dovedească cum va face acest lucru”, a spus președintele Iohannis.

 

Autor:Laurentiu.S

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *