Klaus Iohannis: Proiectul de Ordonanță de Urgență privind grațierea și modificarea Codurilor Penale este neavenit si inacceptabil!

Într-o postare de ultimă oră pe pagina personală de facebook, președintele țării, Klaus Iohannis califică drept inacceptabilă și neavenită Ordonanța de Urgență adoptată de guvern, ce prevede amnistirea condamnărilor mai mici de 5 ani și solicită retragerea acestei ordonanțe:

 

Proiectele de Ordonanțe de Urgență privind grațierea și modificarea Codurilor penale sunt neavenite, inacceptabile şi par a fi făcute cu dedicație, o spun cele mai autorizate voci din Justiție. Parchetul General, DNA, Înalta Curte de Casație şi Justiție, DIICOT, asociațiile magistraților și organizații ale societății civile s-au pronunțat ferm împotriva modificării cadrului legislativ referitor la corupție, abuz în serviciu și integritate, în regim de urgenţă, fără analize obiective şi în condiţii de totală netransparenţă. Sunt suficiente argumente care să determine Guvernul să retragă aceste Ordonanțe de Urgenţă.

 

Autor: Laurentiu.S

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *