Kovesi, citată ca suspect într-un dosar la Secția de investigare a infracțiunilor din Justiție

Fostă șefă a Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi a anunțat, miercuri seară, că a fost citată la Secția de investigare a infracțiunilor din Justiție.
Procurorul susține că are calitatea de suspect într-un dosar în care acuzațiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă, potrivit Europa FM.
Laura Codruța Kovesi susține această citație vine în momentul în care ea se pregătește să susțină interviul pentru funcția de procuror-șef european.
„Citația vine înainte de a merge la Parlamentul European la audieri, dar probabil este tot o coincidență. Mi-am cumpărat bilet de avion pentru vineri ca să pot să merg la Bruxelles și să particip la audiere. Am fost astăzi la Înalta Curte și am depus o cerere de amânare pentru un proces care urma să aibă loc luni.
La nici câteva ore după ce am depus această cerere, am primit această citație. Este evident că prin această metodă se încearcă oprirea mea în această procedură, se încearcă să nu ocup această funcție, pentru că totuși am șanse, sunt candidatul care s-a situat pe primul loc”, a afirmat Kovesi.
Procurorul a precizat că în citație, nu sunt descrise faptele și că acestea urmează să îi fie aduse la cunoștință când se va prezenta la audiere. Ea a spus că bănuiește că este vorba despre dosarul în care ar fi fost implicată de aducerea lui Popa Nicolae în țară: „Dacă stăm să ne gândim bine, această investigație este despre faptul că un condamnat definitiv a fost extrădat și adus în România să își execute pedeapsa, și după 10 ani facem această anchetă”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *