Lansare de carte la târgul Gaudeamus de la Craiova

 În această perioadă, între 1 și 5 martie, are loc la Craiova a XVI-a ediție a târgului de carte Gaudeamus, organizat de Radio România. Manifestarea inaugurează Programul Lectura, are loc în foaierul Teatrului Național și poate fi vizitată între orele 10 și 18, iar duminică, în ultima zi a evenimentului, va fi deschisă doar pană la ora 15.00.

Gazdă expoziției și implicit a evenimentelor desfășurate în cadrul ei este profesorul Gabriel Cosoveanu, conferențiar al Facultății de Litere și președinte de onoare al Târgului de Carte GAUDEAMUS. Deschiderea târgului a fost marcată de lansarea a trei cărți, semnate de reputați profesori universitari, la editura Scrisul Românesc. Primul volum prezentat a fost al domnului profesor universitar Ovidiu Ghidirmici, o lucrare de factură filologică cu titlul „Orientări Hermeneutice” .

O altă carte lansată, semnată de către sociologul și profesorul universitar Dumitru Otovescu are titlul : „Cultură, personalitate, vocație” și prezintă modul în care societatea și în special cultura au fost reflectate de către Constantin Rădulescu Motru, la rândul său un apologet a lui Titu Maiorescu. Lucrarea este construită pe doi piloni principali și anume: raportul dintre cultură și civilizație și calea pe care România trebuie să o aleagă și să o parcurgă pentru atingerea modernității ei și a fost susținută de un discurs fulminant al Domnului prorector al Universității din Craiova, Nicolae Panea.

De asemenea a mai fost prezentată și o antologie, alcătuită și comentată de către Domnul Florea  Firan, profesor universitar, critic şi istoric literar, publicist şi editor, cu titlul „Macedonski-Bacovia. Simbolismul românesc”.

 

                Profesorul Ovidiu Ghidirmici

                     Sociologul Dumitru Otovescu

       Prorectorul Nicolae Panea:

 

                     Dumitru Otovescu semnand volumele cititorilor

 

Autor: Laurentiu.S

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *