Laura Codruța Koveși va fi procuror la DIICOT Sibiu

Secția de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis în această dimineață că Laura Codruța Koveși își va continua activitatea ca procuror la Sibiu, adică acolo unde a activat înainte de a fi numită în 2006 în funcția de procuror general al României, transmite antena3.ro
În ședința secției de procurori de miercuri s-a luat în discuție cererea fostei șefei a DNA de a-și continua activitatea ca procuror la DIICOT Sibiu. La ședință a participat și a votat inclusiv ministrul Justiției, Tudorel Toader, iar procurorii au decis prin vot, împreună cu ministrul, ca fosta șefă DNA să se întoarcă la DIICOT Sibiu ca simplu procuror.
Kovesi nu a fost însă prezentă la ședința de astăzi pentru a-și susține această cerere.
„Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât continuarea activității la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul teritorial Sibiu, a doamnei procuror Laura Codruța Kovesi, ca urmare a revocării sale din funcția de procuror-șef la Direcția Națională Anticorupție, începând cu data emiterii decretului președintelui României, respectiv 09.07.2018”, se arată în hotărârea CSM.
După decizia Secției pentru Procurori, Kovesi poate fi delegată pe o altă funcție. Procurorul general Augustin Lazăr a negat însă că Laura Codruța Kovesi urmează să îi fie consilier.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *