Legea salarizării este gata!

Liviu Dragnea a publicat pe pagina sa de Facebook  varianta finală a proiectului de lege privind salarizarea unitară. Conform președintelui PSD, “ierarhizarea funcțiilor s-a facut după modelele practicate în celelalte state membre ale Uniunii Europene, iar pentru alinierea funcțiilor pe această ierarhizare Guvernul va aloca 32 de miliarde de lei până în 2020, așa cum am promis și în campania electorală.”

Astfel, în cazul unui medic rezident salariul va crește de la 2621 lei la 5700 lei anul următor, în timp ce, tot în domeniul Sănătății, un medic primar gr.V de la ATI va beneficia de o creștere de la 5987 lei la 16672 lei.

În Educație majorarea salariilor este programată până în anul 2022, când un învățător debutant cu studii medii va ajunge de la 1705 lei (în 2017) la 3916 lei, iar un profesor debutant de la 1962 lei la 4098 lei.

Creșteri substanțiale sunt și în domeniile Armată și Ordine Publică, Justiție, Diplomație, Reglementarea Sporturilor, însă prioritățile par să rămână Educația și Sănătatea.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *