Maestrul caricaturii românești, Gabriel Bratu, celebrat la Muzeul de Artă.

Astăzi s-a lansat la Muzeul de Artă din Craiova cartea „Gabriel Bratu. O monografie”, scrisă de autorul Dodo Niță și publicată la Editura Aius. La festivitatea de lansare au participat personalități precum Ion Prioteasa, Petre Gigea Gorun, Ovidiu Bărbulescu și Nicolae Marinescu. Evenimentul este cu atât mai semnificativ pentru viața culturală locală, cu cât vorbim despre unul dintre cei mai renumiți carticaturiști români, recunoscut pe plan național și internațional, ajuns la o vârstă venerabilă. 

Cu o activitate artistică de peste 70 de ani, renumitul caricaturist a publicat în numeroase ziare, reviste, cronici, având rubrici permanente în revistele Lamura și Mozaicul, colaborând și cu revista Ramuri. A participat la peste 120 de Expoziții internaționale și la peste 250 de Saloane Internaționale. Dintre premiile obținute, amintim Marele Premiu la Gura Humorului, Premiul I la Mărul de Aur de la Bistrița, la saloanele de la Caransebeș și Alba Iulia.

Volumul lansat astăzi la Editura Aius detaliază activitatea desfășurată pe durata celor șapte decenii, precum și povestea plină de peripeții a artistului, prin intermediul unui spumos dialog cu Dodo Niță. Partea a doua a lucrării cuprinde un mic dicționar sentimental al caricaturilor autohtone. De asemenea, cartea este înnobilată cu numeroase caricaturi ale maestrului.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *