Martirii Revoluției din 1989, comemorați la Craiova

Astăzi, 22.12.2017, autoritățile locale au comemorat 28 de ani de la Revoluția Română din 1989. Ceremonia de comemorare a fost deschisă de un reprezentant al Asociației Revoluționarilor, continuând cu discursul emoționant al uneia dintre victimele acelor zile negre, care, în urma violențelor, a rămas imobilizat pe viață.

 

Au luat cuvântul și domnul prefect al județului Dolj Dan Narcis Purcărescu, domnul președinte al Consiliului Județean Dolj Ion Prioteasa, precum și domnul viceprimar Stelian Bărăgan. Aceștia au scos în evidență lupta și sacrificiile românilor pentru democrație și libertate, sacrificii obiectivate și la nivelul localității Craiova prin cei 31 de martiri revoluționari.

Ulterior evenimentului, domnul președinte al Consiliului Județean Dolj Ion Prioteasa a subliniat a subliniat pe o rețea de socializare însemnătatea Evenimentelor din 1989 pentru evoluția ulterioară a României: „Ziua de 22 Decembrie ne reunește pentru a comemora un capitol crucial al destinului nostru, ca națiune, și pentru a-i omagia pe cei care, prin jertfa lor, au scris această însemnată pagină de istorie, un punct de pornire pe drumul construirii unui prezent onorant. Astăzi și mereu, suntem datori să arătăm recunoștința noastră pentru eroii din Decembrie, să păstrăm vie memoria martirilor și să veghem, în fiecare minut, ca valorile pe care le-au câștigat cu sacrificii – libertatea, dreptatea și demnitatea – să fie păstrate intacte, pentru generațiile viitoare.”

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *