Mehedinţi: Circulaţia feroviară a revenit la normal la Şimian, unde au deraiat vagoanele cu motorină ale unui tren

Circulaţia feroviară se desfăşoară, în prezent, normal pe raza comunei Şimian, între Ergheviţa şi Valea Albă, după intervenţia Detaşamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin, care a asigurat măsurile P.S.I. la garnitura de tren care transporta substanţe periculoase şi al cărui vagoane au deraiat joi.

„Detaşamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a continuat intervenţia de asigurare a măsurilor P.S.I. la garnitura de tren care transporta substanţe periculoase (motorină), pe raza comunei Şimian, între Ergheviţa şi Valea Albă, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, o autospecială de primă intervenţie şi comandă, un ofiţer şi cinci subofiţeri. În cursul zilei (joi-n.r.) s-au efectuat operaţiuni de transvazare a motorinei din vagonul deraiat într-o autocisternă, precum şi de repunere pe şine a vagoanelor deraiate, cu ajutorul unei locomotive-macara”, precizează ISU Mehedinţă, într-un comunicat remis vineri, AGERPRES.

Joi seara, la ora 21:45, circulaţia pe calea ferată a fost deschisă, la faţa locului fiind asigurat, pentru supraveghere, un echipaj format din cinci subofiţeri şi o autospecială de lucru cu apă şi spumă.

Vineri dimineaţa, înainte de ora 2:00, a avut loc al doilea schimb de efective, asigurându-se supravegherea un echipaj format din patru subofiţeri şi o autospecială de lucru cu apă şi spumă. Echipajul de pompieri a fost retras începând cu ora 07:15, precizează sursa citată.

În cursul dimineţii de joi, trei vagoane din compunerea unui tren privat de marfă au deraiat şi un vagon s-a răsturnat pe segmentul de pe calea ferată dintre Valea Albă şi Şimian. Trenul avea în compunere 20 de vagoane şi transporta motorină.

Sursa – AGERPRES

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *