Meleșcanu, discuție cu omologul ungar: Mi-a zis că speră că partea maghiară va continua să ofere sprijin pentru aderarea României la OCDE.

Ministrul Afacerilor Externe a declarat că a avut o întâlnire cu ministrul de Externe al Ungariei, în care au discutat problema Liceul Romano-Catolic din Târgu Mureș, omologul său precizând că speră că partea maghiară va continua să ofere sprijin pentru aderarea la OCDE.
„Azi am avut o întâlnire pe îndelete cu ministrul de Externe al Ungariei. Au apreciat eleganța și argumentele noastre. Am ajuns și la un punct care ni se părea foarte important, era referirea din demersul diplomatic făcut de partea maghiară că nu va sprijini aderarea României la OCDE. Aderarea României la OCDE nu e doar în favoarea țării noastre, ci și a Ungariei, pentru că stabilește ritmul și standarde foarte importante în comerțul internațional. În finalul discuției mi-a zis următoarele: Ungaria a sprijinit întodeauna candidatura României la OCDE, sper din tot sufletul ca în intervalul până se va reuni consiliului OCED, 25 septembrie, nu se va modifica poziția părții maghiare”, a declarat Teodor Meleșcanu la Antena 3.
Circa 2.500 de persoane au ieșit, miercuri seara, în fața Prefecturii din Târgu-Mureș, pentru a protesta față de o decizie a instanței prin care hotărârea ISJ Mureș privind înființarea Liceului Teoretic Romano-Catolic Târgu Mureș a fost anulată.
Ca urmare a situației de la Târgu Mureș, ambasadorul României la Budapesta a fost convocat de oficialii unguri, după care Guvernul Ungariei a decis să suspende pe o perioadă nedeterminată sprijinul acordat României pentru aderarea la diferite organizații internaționale, cum ar fi Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *