Miting PSD-ALDE în Piața Victoriei cu sute de mii de oameni

Sute de mii de membri PSD se află sâmbătă seara în Piaţa Victoriei, la cel mai mare miting politic pe care l-au pregătit partidele de guvernământ PSD-ALDE. Primele autocare cu manifestanţi au sosit în Capitală încă de la ora 16.00, unele cu oprirea pe B-dul Aviatorilor, altele la Romexpo, unde social-democraţii au fost coborâţi pentru a ajunge în faţa Guvernului. În acelaşi timp, organizatorii şi-au împărţit sarcinile în Piaţa Victoriei pentru a-i ghida cât mai bine pe colegii lor din judeţe, îmbrăcaţi conform indicaţiilor de la centru în alb, pentru a simboliza puritatea şi a mima o adunare neutră, nu una roşie, în culoarea predominantă a partidului. Manifestaţia este una de protest faţă de „abuzurile din justiţie”.

Manifestanții poartă pancarte pe care se poate citi: „Abuzurile voastre au îngrădit libertatea noastră„, „Jos statul paralel”, „Vrem libertate”, „Ultima soluție e în Constituție”, „Am crescut veniturile românilor. Scuză-ne Klaus”, „Vrem Guvernul României, nu Guvernul meu”, „Prosperitate, nu securitate!”
Liviu Dragnea: „Ați dat dovadă de curaj venind azi aici. V-ați asumat cu demnitate dreptul la libertăți și democrație. Îi salut dar de astă dată cu milă pe toți trimișii în piață ai statului paralel, civil sau nu, la ordin sau din curiozitate. Suntem mulți azi aici, mai mulți decât s-au așteptat cei care râdeau, ne insultau. Ce trebuie să știe și să nu uite niciodată statul paralel e că suntem foarte mulți, suntem voința populară exprimată de lege și constituție. Am fost întrebat ce înseamnă statul paralel. Răspunsul e simplu: e exact cum îi spune numele, un sistem care folosește instituțiile statului nelegitim, afară și în paralel cu democrația, cu voința exprimată la vot. Toate aceste lucruri pot fi cuprinse într-un singur cuvânt: Securitatea. Au trecut trei ani și jumătate de când regimul Băsescu a plecat, dar instrumentele lui au rămas. Procurorii corupți au rămas. I-ați văzut la televizor fabricând dosare. Șefa DNA a rămas. Ați auzit-o cerând procurorilor capete mari, ați văzut-o anchetând guvernul, arestând și umilind zeci de oameni care au fost achitați. Generalii au rămas. Ei acționează prin rețeaua de propagandă securistă. Atacă democrația prin ONG-uri finanțate ilegal.  Ziariștii sub acoperire au rămas, fără să poată unul să spună din ce bani trăiesc. Au rămas 6 milioane de români ascultați, șantajul și amenințarea”.
Călin Popescu Tăriceanu:

-O democraţie adevărată înseamnă o justiţie corectă, separaţia puterilor în stat, respectarea rezultatului alegerilor libere. Vreţi să trăiţi din nou într-un stat poliţienesc în care unul din trei români sunt supravegheaţi?

Statul paralel e cel mai mare duşman al nostru. Sunteţi duşmanii României? Sunteţi o ameninţare?
Atunci ce a fost în mintea SRI şi DNA să ne transforme pe toţi în ţinte? Cum se explică faptul că Kovesi a devenit mai importantă decât Constituţia? Sunt convins că nu veţi accepta să spuneţi că securitatea nu a murit, ci doar s-a transformat
Ea vrea să fie din nou la putere. Acum nu mai are în spate tancurile sovietice, dar s-a instalat pas cu pas
Din 2008 până azi mii de români au căzut victime ale noii securităţi

Noua securitate are doi părinţi: Traian Băsescu şi Klaus Iohannis
Traian Băsescu a creat noua securitate şi Klaus Iohannis o foloseşte împotriva opozanţilor politici
Sunt convins că nu vă veţi lăsa intimidaţi
Vă promit că ascultările telefoanelor vor înceta
Eu nu vreau răzbunare. Fac un apel către toţi cei care sunt acoperiţi, din presă, justiţie, administraţie. Tuturor le cer curajul să fie parte a schimbării şi reconcilierii

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *