Miza menținerii în funcție a șefei DNA

O dau sau nu afară pe Kovesi, bătălia împotriva Statului paralel a fost câștigată: credibilitatea acestuia s-a prăbușit. Orice cetățean decent din România a putut vedea săptămânile acestea trei lucruri:

  1. DNA are procurori care falsifică probe, dictează ”autodenunțuri”, plantează probe, acționează cu motivații subiective de cel mai ticălos nivel.
  2. În loc să dispună curățenia DNA; Laura Codruța Kovesi s-a făcut avocatul categoric al abuzurilor și procurorilor abuzivi.
  3. În ciuda evidențelor, atât președintele României, procurorul general al României cât și liderii opoziției, au devenit avocații lui Kovesi și abuzurilor din DNA.

Argumentația lor este de un infantilism jignitor pentru orice om inteligent: trebuie să ignorăm înregistrările audio, trebuie să ignorăm declarațiile martorilor, pentru că au fost făcute de oameni care au dosare la DNA.

În acest context, raportul prezentat de Ministrul Justiției Tudorel Toader, prin care a fost demarată procedura de demitere a procurorului șef al DNA, s-a dovedit nu doar argumentat juridic, ci și necesar politic. Dacă Kovesi va fi menținută în funcție, acest lucru se va face cu un preț: va arăta că în spatele ”luptei anticorupție” este o mafie din care fac parte persoane care se susțin una pe alta și că scopul real al ”luptei anticorupție” este menținerea la putere a anumitor persoane.

Despre acest subiect am discutat și cu domnul prof. univ. dr. Dumitru Otovescu, care a punctat următoarele: “Ministrul Justiției este o personalitate de o incontestabilă probitate profesională și morală: profesor universitar, rector al celei mai vechi Universități din țară, fost judecător al Curții Constituțională. Propunerea ministrului a fost una foarte bine argumentată juridic și foarte bine cântărită. Edificatoare este decizia ministrului de anul trecut, care nu a propus în mod aprioric revocarea procurorului șef, și numai atunci când a avut argumente solide.”

În contextual amplelor dezbateri pe tema Justiție, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans a venit la București pentru o vizită oficială în cursul căreia a avut întâlniri cu oficialități-cheie ale statului român.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *