Modernizarea Căminului pentru Persoane Vârstnice, proiectul de suflet Olguței Vasilescu

Modernizarea la standarde europene a Căminului pentru Persoane Vârstnice a fost o investiție ce a ajuns la 2,5 milioane de euro. S-a reabilitat pasarela, spălătoria și centrul de recuperare, clădirea H7 blocul de garsoniere, două ascensoare pentru persoane și două platforme pentru persoanele cu handicap. Au fost achiziționate mobilierul de cameră, sistemul de iluminat, panouri solare și echipamente, a fost reabilitată canalizarea și înlocuite instalațiile sanitare.

Condițiile de cinci stele pe care le au acum bătrânii cazați la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Craiova au fost posibile cu ajutorul edilului Lia Olguța Vasilescu, iar beneficiarii s-au bucurat din plin de tot ce s-a făcut pentru ei.

“Ca orice partid de stânga, Partidul Social Democrat se preocupă de toți cetățenii, sprijinindu-i prin măsuri sociale pe cei mai săraci dintre ei. Primul proiect pe fonduri europene cu care mi-am început mandatul a fost reabilitarea Căminului de Bătrâni care arăta exact ca un lagăr, cu chiuvete și vase de toaleta sparte, paturi rupte și lenjerie sau saltele de 30 de ani. Acum arată ca un hotel de 4 stele”, a spus primarul Lia Olguța Vasilescu .

Edilul Craiovei s-a implicat în mai multe proiecte cu impact social asigurând servicii de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice singure, dar și găzduire, îngrijire și consiliere persoanelor fără adăpost, prin Centrul Social de Urgență “Sfântul Vasile”. De asemenea, a oferit sprijinul copiilor și tinerilor cu handicap prin cofinanțarea serviciilor terapeutice și a oferit persoanelor fără posibilități materiale ajutoare de urgență pentru operații sau tratamente medicale costisitoare.

 

Sursa: www.oltenia24.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *