Nicușor Dan a demisionat oficial din USR.

Ca urmare a poziționării Biroului Politic Național al USR în defavoarea inițiativei cetățenești de revizuire a Constituției, președintele USR, Nicușor Dan, și-a anunțat public decizia. Hotărârea fostului lider USR a fost motivată în cadrul unei conferințe de presă:

„Motivele demisiei mele
Primul dintre ele este opinia mea fermă că lucrul cel mai rău care se poate întâmpla în România acum este ca dezbaterea principală să fie cine fură și cine nu fură, ci pe cine apără tradițiile și cine nu le apară. În felul acesta, o să ajungem ca în următorii 20 de ani oamenii o să fure în continuare spunând că apără tradițiile. E un pericol uriaș pentru România.

Al doilea motiv este că simt o datorie pentru oamenii care m-au votat. Tema familiei este foarte importantă pentru ei. Este o temă intimă, ce ține de identitate, de sentimentul religios. Chiar dacă ea este importantă pentru ei ca persoane, chiar dacă nu este importantă pentru societate.

Este însă un al treilea motiv ține de onoare. În etapele de formare ale acestui partid, fie că a fost USB la început fie că a fost USR mai apoi, în zecile de întâlniri pe care le-am avut cu oamenii, pe care încercam să îi conving să vină către această construcție, le-am promis și a fost o promisiune personală că în partidul acesta este loc pentru toată lumea.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *